Gümeler yakılarak imha edildi

Gümeler yakılarak imha edildi

Kırklareli’nde yapılan denetimlerde mevzuata aykırı olduğu tespit edilen 11 adet güme imha edilerek bir ses düzeneğine el konuldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırklareli Şube Müdürlüğüne gelen ihbarlar doğrultusunda, Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte farklı günlerde denetimler yaptı. Yapılan denetimlerde, Kırklareli merkeze bağlı Kavakdere köyünde 1, Dolhan köyünde 6, Lüleburgaz ilçesine bağlı Ceylanköy köyünde 2, Kayabeyli köyünde 2 adet olmak üzere toplam 11 adet gümeye müdahale edilerek 1 adet ses düzeneğine el konuldu.Denetimlerde canlı mühre olarak kullanılan ve uçabilecek durumda olan ördek ve kazlara el konuldu. El konulan ördek ve kazlardan uçabilecek olanlar salındığı, kanatları kesik uçamayacak durumda olan 3 adet kaz ve 3 ördek de uçabilecek hala gelene kadar bakıma alınarak, tekrardan doğal ortamlarına salınacağı belirtildi.

KIRKLARELİ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN