Koleksiyoncu berber müşterilerinin fotoğraflarını biriktiriyor

Koleksiyoncu berber müşterilerinin fotoğraflarını biriktiriyor

Kırklareli‘nin Lüleburgaz ilçesinde 8 yaşında başladığı berberlik mesleğini oğluyla birlikte sürdüren İsmet Gürdal, müşterilerinin fotoğraflarını biriktiriyor

Koleksiyoncu berber, ilkokul çağında tanışığı mesleğini ilk günkü hevesiyle yapıyor.Göçmen bir ailenin çocuğu olan 77 yaşındaki İsmet Gürdal, 8 yaşında çırak olarak başladığı berberlik mesleğini hala sürdürüyor. Lüleburgaz doğumlu 4 çocuk ve 6 torun sahibi Gürdal, 40 yılı aşkın süredir de müşterilerinin fotoğraflarını biriktiriyor. 8 yaşında ilkokula giderken mesleğe başladığını söyleyen Gürdal, "1940 yılında doğdum. 8 yaşında ilkokula giderken Berber Sadık’ın yanında çırak olarak mesleğe başladım. Ben berberliği merak ettim ve başladım. İşlerimiz durgun geçiyor. Gün günü tutmuyor. Eskisi gibi işlerimiz yok. Her mahallede 3-4 kuaför açıldı. Eskiden kapıda sıra oluyordu. Bayramlar ve özel günlerde sabaha kadar saç-sakal tıraşı yaptığım günler oluyordu. Ben bu işe çırak olarak başladım, daha sonra kalfa o ve son olarak usta oldum" dedi."Oğlum benim yanımda çırak olarak berberlik mesleğine başladı"Oğluyla beraber mesleği sürdürdüklerini söyleyen Gürdal, "Şuan oğlumla beraber saç kesiyoruz. Oğlum benim yanımda çırak olarak berberlik mesleğine başladı. Uzun yıllardır mesleğe çırak gelmiyor. Eskiden çıraklık demek disiplin demekti. Şimdi ki çıraklar direk parayı merak ediyorlar. Ben askere gidene kadar çalıştığım yerden para almadım. Şimdi berberlik yapmak eskiye göre daha kolay. Çünkü teknoloji ilerledi. Saç ve sakal kesmek kolaylaştı. Bizim zamanımızda ustura ve el makasları vardı. Onlarla biz tıraş ederdik" ifadelerini kaydetti."Ben 40 yılı aşkın müşterilerimin resimlerini biriktiriyorum"Müşterilerinin resimlerini biriktirdiğini söyleyen Gürdal, "Ben 40 yılı aşkın müşterilerimin resimlerini biriktiriyorum. Müşterilerim bana resimlerini veriyor. Ben de sehpanın üzerine koyuyorum. Hepsiyle bir anım ve geçmişim var. Böylelikle resimlere bakıp geçmişi unutmuyorum. Müşterilerim resimleri görünce soruyorlar ben de onlara anlatıyorum. Ben mesleğimi severek yapıyorum. Yaşım ilerlemesine rağmen elim ayağım tutana kadar bu mesleği sürdüreceğim. Bir işi sevmek çok önemli. Aynı zamanda kuaförlük yapmak beni dinç tutuyor" şeklinde konuştu."Babamla birlikte çalışmaktan mutluyum"Babasıyla birlikte çalışmaktan memnun olduğunu söyleyen oğul İrfan Gürdal, "54 yaşındayım. 10 yaşında okula gidip gelirken babama yardım ederken mesleğin içinde kendimi buldum. Şuanda babamla birlikte saç ve sakal kesiyoruz. Ben meleğe onun yanında başladım. 1982 yılından beri baba mesleğini severek sürdürüyorum. Babamla birlikte çalışmaktan mutluyum. Babam Lüleburgaz’ın en eskilerinden. Kendisine verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

KIRKLARELİ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN