Muhtarlara Temel Afet Bilinci eğitimi

Muhtarlara Temel Afet Bilinci eğitimi

Kırklareli’nde merkez mahalle ve merkeze bağlı köy muhtarlarına İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde, Temel Afet Bilinci eğitimi verildi

Eğitim toplantısına katılan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) İl Müdürü Muhsin Özer yaptığı konuşmasında, “Ülkemizde yaşanan afetlere hazırlık aşamasında bu eğitimlerin önemi ve her ferdin bireysel olarak bilinçlenmesi gerekmektedir. Bu eğitimle katılımcılara deprem ve sel başta olmak üzere afetlere yakalanmadan önce hangi hazırlıkların yapılması ve hangi önlemlerin alınması gerektiğini, afet sırasında ve sonrasında hangi doğru tutum ve davranışlar içinde olunması gerektiğine dair bilgilendirme yapılmıştır” dedi.Afetlerde ilk 72 saatin öneminin vurgulandığı eğitimdi, katılımcıların bu konuda bilinçlendirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

KIRKLARELİ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN