Şap hastalığı masaya yatırıldı

Şap hastalığı masaya yatırıldı

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, şap hastalığının kontrolü ve şap hastalığı acil eylem planının çerçevesinde yapılacak işlemler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda ilçe müdürlüklerinde görevli veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyeni personelinin katılımıyla şap hastalığının kontrolü ve şap hastalığı acil eylem planının çerçevesinde yapılacak işlemler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı İl Müdür Yardımcısı Funda Eylem Özel’in konuşmasıyla başladı. Özel, şap hastalığının il ve bölge için ne kadar önemli bir yeri olduğu ve bölgede şap hastalığından arilik statüsünün ile kazandıklarının çok önemli olduğunu ifade etti.Ardından, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Şerafettin Uçar, Acil Eylem Planı ve Şap Hastalığının Kontrolüne İlişkin Yönetmelik çerçevesinde ne gibi önlemler alınması gerektiğini anlattı.Kırklareli’nde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Sertan Durak, şap hastalığı hakkında ve lezyon yaş tayini konusunda bilgilendirme yaptıktan sonra Veteriner Hekim Hasan Zorlutuna’nın ’Tam Zamanlı Saha Tatbikatı ve Salgın Yönetimi Eğitimi’ konusunda yaptığı sunum sonrasında toplantı sona erdi.

KIRKLARELİ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN