Sokak ortasında yabancı parayla dolandırıcılık

Sokak ortasında yabancı parayla dolandırıcılık

Kırklareli’nde bankadan para çeken bir vatandaş, kendisinden para bozmasını isteyen şahıs tarafından bin TL dolandırıldı

Şahsın bin TL’ye karşılık aldığı yabancı para 75 kuruş çıktı.Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde iddiaya göre H.A. isimli vatandaş, ATM’den bin TL para çektikten sonra yolda yürüdüğü sırada kendisine yaklaşan araçtaki bir kişi para bozma konusunda yardım istedi. Arabada 13-14 yaşlarında bir kız çocuğuyla birlikte bulunan 55-60 yaşlarında bir erkek şahıs, "Abla çok ihtiyacımız var bize yardımcı olur musunuz?" diyerek, elindeki sözde bin 50 TL değerindeki yabancı parayı göstererek H.A.’dan bozmasını istedi."Bu para bin 50 TL değerinde ama sen bana bin TL vererek parayı boz acelemiz var hayra girmiş olursun" demesi üzerine H.A. da bankadan çekmiş olduğu bin TL parayı vererek, üzerinde 500 yazan parayı dikkat etmeden aldı. Arabayı kullanan şahıs uzaklaştıktan bir süre sonra paranın euro olmadığını fark eden H.A. paranın üzerinde Arıary 500 Madagasıkara yazıları olduğunu görmesi üzerine hızla eve giderek parayı kızına ve torunlarına gösterdi. Paranın 75 kuruş değerinde olduğunu öğrenen şahıs bunun üzerine polis ekiplerine durumu anlatarak şikayette bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KIRKLARELİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN