Vize’ye geri dönüşüm konteynırları

Vize’ye geri dönüşüm konteynırları

Kırklareli’nin Vize ilçesinde belediyesi tarafından ambalaj atıklarının toplanması ve geri kazanımı için çöp konteynırları konuldu

Geri dönüşümün önemli olduğunu söyleyen Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, bu konuda duyarlı şekilde hareket ettiklerini söyledi. Balkı, “Ambalaj atıklarının çevreye zarar verecek şekilde doğrudan ve dolaylı bir biçimde alıcı ortama verilmesinin önlenmesi ve ekonomiye kazandırılması için kağıt, karton, plastik, metal, cam, kompozit gibi ambalaj atıklarının ve diğer evsel atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi, toplanması, türlerine göre ayrılması ve geri dönüşümünü sağlamak üzere bir şirket ile sözleşme imzalanmıştır. Bu kapsamda ilçemizde bulunan marketlere ve belirlenen noktalara ambalaj atıklarının toplanması için tel kafesler yerleştirilmiştir. Atıkların geri dönüşüme sevkinin sağlanması amacıyla tel kafeslerde biriken atıklar günlük olarak toplanacaktır” dedi.

KIRKLARELİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN