Yaz tatilinde Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar

Yaz tatilinde Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan camilerde başlayan yaz kurslarına katılan öğrenciler, tatilde Kur’an-ı Kerim okumasını öğreniyorlar

Lüleburgaz İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, camilerde öğrencilere yönelik Kur’an-ı Kerim kurslarının başladığını söyledi. Uysal, "Kurslarımız 12 Haziran Pazartesi günü itibariyle başladı. Katılım güzel. Kurs kayıtlarımız sürüyor. Kurs saat 10.00 ile 12.45 arasında gerçekleşiyor. Vatandaşların ilgisine teşekkür ediyorum" dedi.Kayıtların devam ettiğini kaydeden Sokullu Mehmet Paşa Cami İmamı Ahmet Bostancı, "Tarihi camide ilk ve orta öğretimden toplam 150 öğrenci var. Sabah 10.00’da başlayan kursumuz 12.45’te sona eriyor. Kursumuz haftanın 5 günü gerçekleşiyor ve 3 ders yapılıyor. İlk ders Kur’an-ı Kerim okuma, 2’inci ders dua ve 3’üncü ders dini bilgiler. Toplam 9 hafta süren bir kurs bu. Şuanda kayıtlarımız halen devam ediyor. Bizim kursumuzda 4 erkek ve 1 bayan öğretmen görev yapıyor. Öğretici kitaplar öğrencilere ücretsiz olarak veriliyor. Kur’an-ı Kerim’e geçen öğrencilere kutsal kitabımız ücretsiz olarak veriliyor" dedi.

KIRKLARELİ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN