(Özel Haber) Iraklı gazeteci ülkesine dönebilmek için savaşın bitmesini bekliyor

(Özel Haber) Iraklı gazeteci ülkesine dönebilmek için savaşın bitmesini bekliyor

Kırşehir’e Irak’tan 3 yıl önce gelen Gazeteci-Şair İbrahim Havar Ses, ülkesi Irak’a dönebilmek için savaşın bitmesini beklerken, geçinebilmek için ise inşaatta çalışıyor

Irak’taki savaş nedeniyle ülkesinden Türkiye’ye göç eden ve savaşın son bulmasını dört gözle bekleyen Havar Ses ülkesine dönüp mesleğini yapabilmek için her gün dua ettiğini söyledi. Irak’ta yaşanan zulümden ailesi ile birlikte kaçıp Türkiye’ye sığındığını anlatan İbrahim Havar Ses, Musul’da yaşayan Türkmenler için de dua ettiğini belirterek Osmanlı Devletinin tarihini Türkiye’nin yeniden yazmakta olduğunu anlattı. Havar Ses, “Mazlumları Türk askeri kurtarsın. Türkiye’de yaşıyoruz ve Türkiye’den çok memnunuz. Türkiye bizleri sahiplendi ve bizlere sınırını açtı. Türkiye olmasa biz nereye giderdik? Irak’ta olan insanlara kimse kucaklamadı. Türkiye ise bu insanlara kucağını açtı. Afgan, Irak, Suriyeli bütün Müslümanlara Türkiye sahip çıktı. Yapılan bu tarihi işi kimse inkar etmeyecek. Bundan önce de Osmanlı Devletinde yapılanlar inkar edilmedi. Osmanlı Devletinin tarihini Türkiye yeniden yazıyor. Bizler, çocuklarımız torunlarımız bizden sonrakiler bu yaşanan olayları konuşacak” dedi.Irak’ta gazeteci olan İbrahim Havar Ses ülkesine dönerek savaşın izlerinin silindiği topraklarda ailesi ile birlikte yeniden yaşamak ve mesleğine dönmek istediğini belirtti.Memleketine olan özlemini yazdığı “Beni uzaklara attı bu gurbet. Kırdı kanadım içimde ekti illet. Dayanamam bu hale çok gördüm zillet. Gurbet ay gurbet yeter bunca mihnet./Ayrı oldu benden keyifnen hem safa. Dosttan arkadaştan bulamadım vefa. Hep ömrüm geçti cefa ile cefa. Gurbet ay gurbet yeter bunca mihnet./Çaştım hayatta hangi derdi deyim. Gündüz ağladım gece nerede uyuyayım. Zehir oldu aşım içilmez suyum. Gurbet ay gurbet yeter bunca mihnet" satırlarıyla ifade etmeye çalışan Havar Ses, 2007 yılında Osmanlıca bir kitap yazdığını, bu kitabı Türkçe’ye çevirmeyi istediğini söyledi.

KIRŞEHİR/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN