AFAD yeni araçlarını tanıttı

AFAD yeni araçlarını tanıttı

Afet ve Acil Durumu Yönetimi(AFAD) Başkanlığınca Kırşehir’e tahsis edilen hafif tonaj kentsel arama kurtarma aracı basına tanıtıldı

Valilik önünde düzenlenen tanıtım töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Necati Şentürk, bu araçla birlikte İl AFAD Müdürlüğünün kurtarma imkânlarının daha da genişlediğini söyledi.Yeni araçlarıyla kurtarma ekipmanlarını genişleten İl AFAD Müdürlüğünün ülkemizde örnek alındığını belirten Vali Necati Şentürk, “Araç filosuna yeni katılan araç, teknik donanımlara ve doğal afetlerde son derece faydalı olacak ekipmanlara sahip.Afet anında, insan gücüyle yapılacak işlerin çok daha rahat bir şekilde yapılmasına imkan verecek ekipmanlara sahip. Afet ve acil durumlarda hareket kabiliyetini geliştiren donanıma sahip olan hafif tonajlı arama kurtarma aracının içinde 22 parçadan oluşan arama kurtarma ekipmanları bulunuyor.Bu aracın katılmasıyla birlikte, İl AFAD Müdürlüğümüzün gücü daha da arttı. Afetsiz, güzel günler diliyor; aracın ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.Program, Vali Şentürk’ün Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürü Metin Alpaslan’dan araç hakkında bilgiler alması ve araçta kullanılacak ekipmanları incelemesi ile sona erdi.

KIRŞEHİR/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN