CHP Kadın Kolları Başkanı Nejla Yenidünya:

CHP Kadın Kolları Başkanı Nejla Yenidünya:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Nejla Yenidünya, müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi

Parti binasında Kadın Kolları temsilcileri ile açıklama yapan Yenidünya, yapılan yanlışla ilgili açıklamaların kararlılıkla devam edeceğini belirtti.Cumhuriyetin değerlerinden uzaklaşıldığını anlatan Kadın Kolları Başkanı Necla Yenidünya’nın TBMM’in de görüşülen tasarı ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:“Tasarı altı komisyondan geçti. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devleti olma özelliği ise değiştirilemez.Müftülere tanınan yetki ile hukuk devleti olma ilkesi ve kanun önünde ki eşitlik ilkesi kalkar. Böyle bir yetki ile toplumda kutuplaşmalar daha da artacaktır. Medeni kanuna aykırı olan bu değişim TBMM tarafından kabul edilmemelidir.”

KIRŞEHİR/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN