Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: “Türk dünyası tek millettir”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: “Türk dünyası tek millettir”

Karabağ Gazisi İbat Hüseyinli sokağının açılışı için Kırşehir’e gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Valilik ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türk dünyasının tek bir milletten ibaret olduğunu söyledi

Türk dünyası ülkelerinde yaşayan insanların aynı ataların torunları olduğunu belirten Yalçın Topçu, Hocalı’da yapılan katliamın da tüm Türk dünyasının sorunu olduğunu ifade etti. TBMM’nin bir an önce Hocalı’yı soykırım olarak kabul edecek bir karar alması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "İnşallah önümüzdeki günlerdeki meclisimiz tarihe insanlığın kara lekesi olarak geçen Hocalı soykırımını tanıyacak karar alır. Bu karar Ankara’nın eli ile Türk Dünyasının tamamında ve İslam Dünyasında da kabul edilir. Biz her zaman diyoruz ki ‘Bakü’nün eline diken batsa biz yüreğimizde hissederiz. Türkiye’nin de eline diken batsa Bakü yüreğinde hisseder’ şu anda her iki devletin Cumhurbaşkanları uluslar arası organizasyonlarda bunları ifade ediyorlar" diye konuştu.Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye İbat Hüseyinli’nin adının Kırşehir’de yaşatılacak olmasından dolayı teşekkür eden Topçu, “Ermeni halkı çete halkından memnun değil, BM görevinin farkında olur. Güvenlik konseyinde adalet aramak mümkün değildir. 190 ülkenin adına 5 ülke hareket ediyor. Müslümanların güvenlik konseyinde temsilcileri yok BM Güvenlik konseyinde adalet yoktur. Adaleti inşallah kendimiz söke söke almalıyız" ifadelerini kullandı.Yalçın Topçu, Valilik ziyaretinin ardından Neşet Ertaş ve Babası Muharrem Ertaş’ın da mezarını ziyaret etti.

KIRŞEHİR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN