‘Gençlerimiz Tarih Okuyor’ projesi kabul edildi

‘Gençlerimiz Tarih Okuyor’ projesi kabul edildi

Kaman İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ’Gençlerimiz Tarih Okuyor’ Projesi Konya Ovası Projesi (KOP) tarafından kabul edildi

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Demirci, “KOP Bölgesi'nde okuma alışkanlığı ve kültürünün artırılarak sürdürülebilirliğin sağlanması mali destek programı 2017 yılı teklif çağrısı kapsamında KOP Bölge İdaresi Başkanlığına Kırşehir ve Kırıkkale illeri kurum ve kuruluşlarından toplam 165 başvuru gerçekleşti.Ön incelemeyi geçen 131 proje Başvuru Rehberinin ilgili bölümlerinde belirtildiği üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversiteler, Ajanslar ve KOP Bölge İdare Başkanlığının uzmanlarından oluşan ‘Değerlendirme Kurulu’ tarafından değerlendirilerek puanlandırıldı” dedi.Analitik düşünen bireyler kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Demirci konuşmasını şöyle sürdürdü:“Analitik düşünen, sentez ve yorum yapabilen düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, algılama gücü yüksek, sorgulayan, doğruların tek noktadan değil çeşitli bakış açılarıyla ortaya çıkacağını kavramış, güzellik duygusu ve estetik anlayışı gelişmiş, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu proje ile Kaman ilçemiz ve eğitim bölgemizdeki toplam 10 ortaöğretim okulumuzun 9.10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerine ömür boyu sürdürecekleri kitap okuma alışkanlığı yanında onlara tarih bilincini kazandırmayı hedefliyoruz.”

KIRŞEHİR/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN