Kırşehir’de işçilerden ’yemek’ eylemi

Kırşehir’de işçilerden ’yemek’ eylemi

Kırşehir’de Çemaş Döküm Sanayii’de çalışan bir grup işçi, taşeron firmanın düzenli yemek ve servis sağlamadığı gerekçesiyle yürüyüş yaptı

Mesai saatini tamamlayan işçiler, taşeron firma servislerine binmeyerek tepki amaçlı fabrikadan çıkarak Özbağ Kasabasına kadar yürüdü. İşçilerin tepki yürüyüşü hakkında bilgi veren Birleşik Metal İş Fabrika Temsilcisi Fahri Doğan, eylemin amacının fabrikada bulunan taşeron firma temsilcilerinin işçiye yardımcı olmaması olarak açıkladı. Doğan, “Taşeron firmanın iyi hizmet vermemesi her konu ve platformda yaşadığımız sorunları dile getirmemize rağmen herhangi bir düzelme olmadı. Taşeron firmaya tepki göstermek amacıyla bu eylemi başlattık. Başlattığımız eylem başarıya ulaşmazsa da sürekli bu tepkiyi göstereceğiz. Fabrikada iş bırakmayı düşünmüyoruz. İlerleyen zamanlarda o da olabilir. Talebimiz daha düzenli yemek ve servis hiçbir iyileştirme olmadı. Bizler de arkadaşlarımızla bu tepkimizi yürüyerek gösteriyoruz” dedi.Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri ise işçilerin yürüyüşünü 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gereği Özbağ Kasabasında durdurarak dolmuşla işçilerin evlerine dönmelerini sağladı.

KIRŞEHİR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN