Kırşehir’de Sağlık Turizmi Çalıştayı başladı

Kırşehir’de Sağlık Turizmi Çalıştayı başladı

Ahi Evran Üniversitesi tarafından düzenlenen ’Fizik Tedavi Rehabilitasyon Termal Tedavi ve Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Çevresinde Sağlık Turizmi Çalıştayı’ alanında uzman rektör ve profesörlerin katılımıyla başladı

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya, tarım ve jeotermal alanda eylemde olduklarını Sporcu Sağlığı Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ve Tıp Fakültesi ile sağlık alanında kaynakların iyi kullanılacağını söyledi.Rektör Karakaya, konuşmasında, "AEÜ’si jeotermalin kullanımı noktasında üniversite olarak yoğun bir çalışma ortaya koyduk. Hazırladığımız projenin aşamalarını kabul ettirdik. İşe başlarken doğru hedefler koymak gerekir. Bu noktada bizler, jeotermal alanda uzman kişilerin tecrübelerini almak için profesörlerimizi bir araya getirdik.Başarılı çalışmaları üniversitemize ve Kırşehir’e taşımak istiyoruz. Bu tip çalıştaylarla hedefler doğru seçilecek. Bilimden ütetime hamlesi gerçekleşecek. Jeotermal başlığında farklı alanda da çalışmalar yapacağız. Sporcu Sağlığı Merkezi,Geleneksel ve tamamlayıcı tıpta bu başlık altında olacak. Uzmanlarla konuşacak planlar hazırlayacak ve eyleme dökeceğiz. Temel amacımız insanların refahını arttırmak"dedi."Jeotermal kullanımı noktasında alınması gereken çok yol var"AEÜ’si tarafından hazırlanan çalıştayda konuşan Jeotermal Belediyeler Birliği Başkanı aynı zamanda da Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, jeotermal kullanımı noktasında alınması gereken çok fazla yol olduğunu dile getirdi. Bahçeci, "Bu alanda çalışma yapmış kurum, kuruluş ve kişilerin tecrübelerini paylaşmak bu manda ortak çalışma yapmakta son derece önemli. Yerel Yönetimlerin belediyelerin işbirliği yapması noktasında büyük bir görev üstlenmekte bizler aceleci bir toplumuz her şey bir anda olsun istiyoruz. İnsanlar Avrupa’da 100-150 yıldır bir sistem oturturmuş ve hizmet ediyor. Çok uzun süren bir kültürün neticesi olarak oraya gelmişler. Bizler, bir anda her şey olsun bitsine getirmek istiyoruz" diye konuştuKırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen çalıştaya konuşmacı olarak Prof. Dr. Zeki Karagülle, Afyon Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, AEÜ Rektörü Vatan Karakaya, Prof. Dr Mustafa Solak, Dr. Zafer Mehmet Kalaycı katıldı.

KIRŞEHİR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN