Bizim Mesut yazarak içini döküyor

Bizim Mesut yazarak içini döküyor

Alman futbolunun Türk asıllı yıldızı Mesut Özil ‘Futbolun Büyüsü’ kitabında hayatını, kariyerini tüm çıplaklığıyla kaleme aldı. Nasıl bir aile yapısından geldiğini, neden Real’i tercih ettiğini, Mourinho’nun kendisini aşağılamasını yazdı. Mesut, çok tartışılan Türklük- Almanlık konusundaki görüşünü de uzun uzun anlattı...

18-04/20/spor-kitapligi.png

Alman futbolunun gözbebeği ve Arsenal’ın yıldızı Mesut Özil’in hayatı kitap oldu. ‘Futbolun Büyüsü- Gerçekleşen Hayaller’de Mesut, hayatına, ailesine ve futbol kariyerine dair birçok olayı ayrıntılarıyla aktarıyor. Mesut Özil, Real Madrid’e gitmesinde Pep Guardiola’nın kendisiyle hiç temas kurmamasının etkili olduğunu belirtiyor:

“2010 Dünya Şampiyonası’ndan sonra Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih, Arsenal ve Manchester United benimle ilgilendi. Menajerim tüm kulüplerle konuştu. Barcelona’ya eğilimim vardı. Dünyada hiçbir takım onlar gibi güzel futbol oynamıyordu. Ancak görüşmede Pep Guardiola’nın olmaması beni şaşırtmıştı. Guardiola sonraki günlerde de beni aramadı. Mesaj bile çekmedi. Beni istediğine yönelik hiçbir sinyal ondan gelmedi. Aynı zamanda Mourinho çok mücadele etti. Çok kalpten ve inandırıcıydı. Barcelona teknik direktörünün tam tersine bir tavır içindeydi. Beni müthiş ağırladılar, stadı, müzelerini gezdirdiler, beni etkilediler. Ben de Mourinho ve Real Madrid’i tercih ettim.”

Mesut Özil, Real Madrid’te oynadığı sırada bir maçın devre arasında Mourinho ile aralarında geçen tartışmayı kitapta şöyle anlatıyor:

“Mourinho devre arasında herkesi azarlıyordu. Özellikle de beni. Bana ‘Sen iki güzel pasın yeterli olduğunu düşünüyorsun’ diyerek bağırdı... Karşılıklı gözlerimizi birbirimizin gözlerine diktik. Birbirine ringde bakan iki boksör gibiydik. Bana ‘En iyi olabileceğin şekilde oynamanı istiyorum. Senin ikili mücadelelere girmeni istiyorum. İkili mücadelelerde ne yaptığını biliyorsun. İkili mücadelelerde ne yaptığı sana göstereceğim’ dedi ve parmaklarının ucuna bastı. Ellerini vücuduna yakın tutarak soyunma odasında zıpladı. Bir yandan formamı çıkartırken bir yandan da ona ‘Çok biliyorsan al sen oyna’ diyerek formamı onun ayaklarının önüne fırlattım. ‘Hadi giy’ dedim. Bana güldü ve ‘Sen pes mi ediyorsun şimdi’ diye sordu. Ardından da ‘Bu kadar korkaksın’ dedi. Tüm bunlar olurken kızgın bir şekilde birkaç santimetre ötemdeydi. Ardından devam etti ‘Ne istiyorsun? Güzel sıcak bir duşun altına mı gireceksin. Saçlarını mı şampuanlayacaksın? Tek mi olmak istiyorsun? Yoksa takım arkadaşlarına, dışarıdaki taraftara ve bana neler yapabileceğini ispatlamak mı istiyorsun’ diye çok sakin bir şekilde sordu. Çok kontrollü konuşuyordu. Bu hali beni daha da kızdırdı. Çok sinirlenmiştim. Kafasına kramponlarımı fırlatmak istiyordum. Artık susmasını istiyordum. Beni rahat bıraksın istiyordum. Mourinho’ya hiç bakmadan havlumu alıp duşa gittim.”

Bodrumunda farelerin cirit attığı apartmanını, Alman yaşamadığı için Almancayı okula gidene kadar öğrenemediği mahallesini anlatan Mesut Özil, neden Alman Milli Takımı’nı seçtiğini, aile içinde yapılan oylamayı da tüm ayrıntılarıyla aktarıyor. Mesut, Şansölye Merkel’in karşısına üstü çıplak çıktığı fotoğrafın perde arkasını da kitabında dile getiriyor.

Alman futbolunun Türk asıllı yıldızı Mesut Özil ‘Futbolun Büyüsü’ kitabında hayatını,

kariyerini tüm çıplaklığıyla kaleme aldı. Nasıl bir aile yapısından geldiğini, neden Real’i tercih ettiğini, Mourinho’nun kendisini aşağılamasını yazdı. Mesut, çok tartışılan Türklük- Almanlık konusundaki görüşünü de uzun uzun anlattı...

18-04/18/ekran-resmi-2018-04-18-022224.png

Mesut Özil- Futbolu Büyüsü
Mesut Özil
Doğan Kitap
25 TL / 352 sayfa

Bana Fenerbahçe’yi Anlat

Fenerbahçe muhabiri Ahmet Ercanlar, Rıdvan Dilmen’den Alex de Souza’ya birçok Fenerbahçe efsanesinin bizzat kendisine anlattığı anılara yer vererek özel bir çalışmaya imza attı. Sarı-Lacivertli kulübün yakın tarihine ilginç bir yolculuk.

18-04/18/ekran-resmi-2018-04-18-022337.png

Ahmet Ercanlar
Karakarga Yayınları
18 TL / 230 sayfa

Aliço’nun Son Güreşleri

Kırkpınar efsanesi Aliço’yu tarife hacet yoktur. Yirmi altı sene zarfında başpehlivanlığı almak için meydana çıkıp uğraşanların adedi sayısızdır. Ve bu pehlivanların her biri, birer Aliço gibidir. Kitap, çayırın efsanesini çarpıcı bir dille okura anlatıyor.

18-04/18/ekran-resmi-2018-04-18-022422.png

M.Sami Karayel
Historia Yayınları
30 TL / 408 sayfa

Fenerbahçe’nin 111 yıllık tarihi

Spor basınının önemli isimlerinden Altan Tanrıkulu, Fenerbahçe’nin 111 yıllık tarihini dev bir eserde topladı. 2000’e yakın fotoğrafın olduğu çalışmada 30 yazarın katkısı var. Kitap, bir kulüp tarafından basılan ilk eser olması açısından da tarihe geçti.

18-04/18/ekran-resmi-2018-04-18-022511.png

Fenerbahçe Tarihi
Altan Tanrıkulu
Fenerbahçe 100 TL / 640 sayfa

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN