Okuyoruz çok şükür

Okuyoruz çok şükür

KARAR Kitap’ın ilk sayısı umduğumuzun bile üstünde ilgi gördü. Okurlarımıza ilgileri için bir kere daha teşekkür ediyor, bu gazete ekini bir edebiyat dergisi özeniyle hazırlayan arkadaşlarımı tekrar kutluyorum.

18-01/16/ibrahim-kiras-dekupe.pngİBRAHİM KİRAS

KARAR Kitap’ın ilk sayısı umduğumuzun bile üstünde ilgi gördü. Okurlarımıza ilgileri için bir kere daha teşekkür ediyor, bu gazete ekini bir edebiyat dergisi özeniyle hazırlayan arkadaşlarımı tekrar kutluyorum.

Kitap ekine gösterilen ilgi esasen toplumda kitaba yönelik ilginin önemli bir göstergesi de olduğu için anlamlı. Evet, bazen ümidimizi kıracak ölçülerde hissettiğimiz ciddi toplumsal sorunlarımız var. Ama ümit verici şeyler de var. Kitaba, yani düşünceye, sanata, bilime gösterilen ilgi bunların başında geliyor elbette...

Evet, Türkiye’de yayıncılığın da ciddi sorunları var. Gelişmiş ülkelerin çoğuyla kıyaslandığında kitap yayıncılığının sektör olarak hâlâ istenen yerde olmadığı ortada. Başka memleketlerde görüp imrendiğimiz kitabevlerinin buradaki benzerlerinin yeterli sayıda olduğunu söylemek de kolay değil. Hatta internette faaliyet gösteren kitap satış siteleri bile hizmet kaliteleriyle hâlâ okuyucularına saç baş yoldurabiliyorlar.

Ama yayıncılık sektörünün son otuz yıl içinde kat ettiği gelişmeyi, basılan kitap sayısındaki büyük artışı da gözden kaçıramayız. Otuz yıl önce Türkiye’de basılan kitap sayısı yıllık 4-5 bin civarındaydı. Şimdi, bildiğim kadarıyla, 50 bine yaklaşıyor bu sayı. Nüfus artış oranıyla karşılaştırılsa bu tabloda Türkiye’nin artılarından biriyle karşı karşıya olduğumuz anlaşılır. Yani okumayan bir toplum değiliz. En azından bugünkü nesil geçmiştekilerden daha fazla okuyor diyebiliriz.

Üstelik nicelik kadar nitelik alanında da gözle görülen bir gelişme var. Kitap yayıncılığımız içerik kalitesi olarak da geçmişten çok daha ileride bugün.

Bu tablo ümit verici.

Çabamız bu olumlu tablonun sürdürülmesi için.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN