Avrupa’dan gelen Türk heyeti Gez-Gör ile İzmit’i gezdi

Avrupa’dan gelen Türk heyeti Gez-Gör ile İzmit’i gezdi

Avrupa Milli Görüş Teşkilatları Kurucu Heyeti, Kocaeli Büyükeşhir Belediyesi’nin “Gez-Gör Kocaeli” programı kapsamında İzmit’in tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek bilgi aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Gez-Gör Kocaeli” programı kapsamında Avrupa Milli Görüş Teşkilatları Kurucu Heyeti Kocaeli’ne geldi. Misafir heyette bulunan 40 kişi program kapsamında İzmit ilçesinin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi. 40 kişilik kurucu heyet bu kapsamda, restorasyon ödüllü Selim Sırrı Paşa Konağı, Canfeda Hatun Çeşmesi, Süleyman Paşa Hamamı, Kapanca Sokak, Redif Müzesi, Kasr-ı Hümayün, Saat Kulesi, İzmit Gar Binası, Film Platosu ve Seka Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi gibi tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etti. Gezi sırasında misafir heyete rehberlik hizmeti de verildi.Ayrıca program kapsamında Kocaeli Üniversitesini kazanarak Kocaeli’ne gelen öğrenciler için de tanıtım standı açıldı. Öğrencilere broşür dağıtılarak, bilgi almak ve tarihi yerleri yerinde görmek isteyen yeni öğrencilere yönelik otobüs turlarıda düzenlenecek.

KOCAELİ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN