Belediye başkanı Körfez sularındaki yaşamı incelemek için dalış yaptı

Belediye başkanı Körfez sularındaki yaşamı incelemek için dalış yaptı

Kocaeli Körfez’indeki çevrenin korunmasına yönelik yatırımlarının sonuçlarını görmek isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, su altı dalışı yaparak Körfez sularındaki yaşamının belirlenmesine yönelik fotoğraf ve video çekimlerine katıldı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mavi Bayraklı Karamürsel Altınkemer Halk Plajında, Sualtı Görüntüleme Yönetmeni ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Çevre Kurulu Başkanı Tahsin Ceylan tarafından gerçekleştirilen ve Körfez su altı yaşamının belirlenmesine yönelik fotoğraf ve video çekimlerine katıldı. 2004 yılından itibaren çevre yatırımlarına büyük önem verdiklerini ve kurulan arıtma tesisleriyle İzmit Körfezi’ne sahip çıktıklarını çekimler sonrası dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Özellikle İzmit Körfezi’nin arıtılmasına yönelik verdiğimiz çetin mücadele Türkiye’ye örnek ve model oldu. Bu noktada en büyük atılımımız Karamürsel’den Darıca’ya kadar İzmit Körfezi’nde atık su kolektör hatları inşa etmek oldu. Sadece 2017 yılında 123 milyon m3 atık su arıttık. Körfezimizin akvaryum gibi balık ve yaşam çeşitliliğin artması için çok çalıştık” dedi."Körfezi’ndeki atık su arıtma oranını yüzde 100’e çıkarttık"İzmit Körfezinde 14 yıl önce belirlenen ‘Sıfır Kirlilik’ hedefine ulaştıklarını söyleyen Karaosmanoğlu, “Geçtiğimiz aylarda Gebze-Darıca Sahil Kanalizasyon Kolektör Hattı ve Tünel projemiz İzmit Körfezi’nin atık su kolektör hatları ile kuşaklamasının son aşamasını hizmete almıştık. 2016 yılında temelini attığımız bu projeyle de İzmit Körfezi’ndeki atık su arıtma oranını yüzde 100’e çıkarttık” şeklinde konuştu.Körfez su altı yaşamı sergilenecekDalışlar esnasında İzmit Körfezi’nin sualtı yaşamını ve canlı türlerini özetleyen kamera görüntülerinden elde edilecek film hazırlanacak. Dalışlar esnasında çekilen fotoğraflar içerisinden su altındaki yaşamı anlatan 52 fotoğraflık fotoğraf sergisi Türkçe, İngilizce ve Latince olacak şekilde kapanış sempozyumunda sergilenecek. Bunun yanı sıra elde edilen görüntüler eşliğinde hazırlanan 30 dakikalık sunum Tahsin Ceylan tarafından kapanış sempozyumunda katılımcılara sunulacak.

KOCAELİ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN