Belsa’da istismar eğitimi düzenlendi

Belsa’da istismar eğitimi düzenlendi

İzmit Belediyesi ile El Ele Özel Eğitim Merkezi işbirliğinde ‘Özel Gereksinimli Çocuklara Okulda Yaklaşım ve İstismar’ konulu seminer düzenlendi

Belsa Plaza meclis salonunda düzenlenen seminere okul öncesi öğretmenleri, 1. ve 2. sınıf öğretmenleri, STK temsilcileri ile engelli aileleri katıldı. Seminerin açılışında konuşan El Ele Özel Eğitim Merkezi Kurucusu Semra Tezcan, İzmit Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.Doç. Dr. Nursu Çakın Memik’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde cinsel istismar ve cinsel istismar faktörleri hakkında bilgi verildi. Memik, istismarın çeşitlerine dikkat çekerek, “Temas içermeyen cinsel istismar olabilir. Bunlar röntgen, sözle olabilir. İstismara uğrayan çocuklar ilk olarak istismara uğradıklarını en çok güvendikleri kişi olarak gördükleri öğretmenlerine söylüyor. Bu nedenle öğretmenlerin pozisyonu, rolü çok önemli. Çocukta cinsel istismarın risk etmenlerini ne kadar çok iyi bilirsek çocukları korumamız o kadar artar. Erken ergenlikte olma, anne ya da babadan ayrı olma, ilgisiz anne babaya sahip olma, engelli olma, fiziksel ruhsal bozukluğa sahip olma çocuklarda istismar riskini arttırıyor” şeklinde konuştu.

KOCAELİ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN