Kartepeli öğrencilerden fidanlık ziyareti

Kartepeli öğrencilerden fidanlık ziyareti

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü öğrencileri, İzmit Orman Fidanlık Şefliği’ni ziyaret ederek bitki türlerini tanıma fırsatı buldular

Çocukların çevre bilincinin gelişmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiren Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, öğrencilere doğa, çevre sevgisi ve bilincini aşılamak amacıyla İzmit Orman Fidanlık Şefliği’ne gezi düzenledi. Çocukları karşılayan İzmit Orman Fidanlığı Şefi Göksel Çüçen, çocuklar nasıl bir ülkenin geleceği ise ağaç ve ormanlarında çocukların geleceği olduğunu ve dikilen her fidanın dünyaya gelen bir bebek gibi korunması gerektiğini söyleyerek, çocuklarla kısa bir sohbet gerçekleştirdi.Ağacın ve ormanın öneminin anlatıldığı fidanlık gezisinde, orman mühendisi Didem Ertuğ ve Birgül Ayar Uçum ile tekniker Berna Türker, çocuklara eşlik ederek fidanlığı tanıttılar. Çocuklar seraları gezerken aynı zamanda, bitkilerin ve ağaçların doğaya olan faydaları hakkında bilgi edindiler. Çeşitli bitki türlerini tanıma fırsatı bulan çocuklar, fidanlıkta çalışan bayanlarla birlikte adaçayı fidanlarını kaplara dikti.Ziyaret sonunda minik öğrencilere mazı fidanı armağan eden görevlilere çocuklar, kendilerine fidanlığın kapılarını açtıkları için teşekkür ettiler. Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü üyeleri, kendilerine bu imkanı sağlayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e teşekkür ettiler.

KOCAELİ/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN