Paşadağ dolgu alanı yeşilleniyor

Paşadağ dolgu alanı yeşilleniyor

KOCAELİ (İHA) –Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri, Yuvacık Paşadağ dolgu alanına çeşitli türlerde ağaç dikti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından doldurularak kapatılan dolgu sahalarına ağaç dikiliyor. Yeşillendirme çalışmaları kapsamında Başiskele ilçesi Yuvacık Mahallesi’nde bulunan Paşadağ dolgu alanına Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığına bağlı 20 personel tarafından bin 457 adet farklı türde ağaç dikildi. Hafriyat dökümü yapılarak doldurulan 35 dönümlük alana, bir buçuk metre yüksekliğinde 52 bin 500 metreküp organik toprak serildi.Çalışmalar kapsamında 40 adet mavi ladin, 157 adet akasya, 208 adet dişbudak, 350 adet kocayemiş, 194 adet çınar, 30 adet ayva, 30 adet hünnap, 57 adet erik, 86 adet ceviz, 18 adet vişne, 22 adet kiraz, 17 adet hurma, 11 adet nar, 56 adet muşmula, 109 adet karayemiş ve 62 adet defne ağacı ile alan yeşillendirildi. Ağaç dikimleriyle görsel açıdan daha güzel bir görünüm kazanılması hedefleniyor.

KOCAELİ/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN