Türkiye’nin ilk Üniversiteli Pazarı İzmit’te açıldı

Türkiye’nin ilk Üniversiteli Pazarı İzmit’te açıldı

İzmit Belediyesi tarafında yapılıp, yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olan ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Üniversiteli Pazarı düzenlenen törenle açıldı

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Kampüs alanında 456 metrekaresi açık, 579 metrekaresi de açık olmak üzere bin 35 metrekarelik bir alan üzerine yaklaşık 1 milyon lira harcanarak yaptırılan Üniversiteli Pazarı’nın açılışına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Ayaz, KOÜ Genel Sekreteri Fatih Akbulut, İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Ak Parti İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aykut Çağlayan, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın TÜGVA İl Temsilcisi Muhammet Hanefi ile çok sayıda öğrenci katıldı.“Hayalim olan bir projeydi”Çelik konstrüksiyon sistemiyle yaptırılan ve Türkiye’de tek olan Üniversiteli Pazarı ile ilgili olarak konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Çocukluğumdan beri hem okuyup hem de çalışan bir kişiydim. Böyle alışverişler yapan biriydim. 2014’de adaylık projelerimden birini Üniversiteli Pazarı olarak ilan ettik. Hayalim olan bir projeydi. Öğrencilerin kitabını, defterini bir takım artan malzemelerini, gitarını satıp başka bir şey alabileceği bir merkez olsun istedik. Aynı zamanda bu alışveriş ruhunu geliştirip sosyalleşmeyi de sağlayalım. Burası kulüpler için etkinlik merkezi de olsun dedik. Sonuçta haylimizden daha güzel bir yapı çıktı. Ben bu anlamda hem adaylık projemi gerçekleştirmenin hem de böyle bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyim” dedi.“Diliyorum ki Üniversiteli Pazarı tüm Türkiye’ye örnek olsun”“ Buradan ben inanıyorum ki ileride ticari faaliyet yapan girşimciler çıkacak” diyen Başkan Doğan, “Her şeyden önemlisi burada en önemlisi çok güzel insani ilişkiler ve bağlar kurulacak. Genç Girişimciler Merkezi’de Türkiye’de bir ilkti. 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi de bir ilkti. Buradaki Üniversiteli Pazarı da bir ilk. İlkleri yapmaya devam edeceğiz. Diliyorum ki buradaki bu yapı tüm Türkiye’ye örnek olsun” ifadelerini kullandı.Konuşmanın ardında Üniversiteli Pazarı dualarla açıldı. Başkan Doğan ve beraberindekiler içeride bulunan tezgahları gezip, pazarlık yaparak alışveriş yaptılar.

KOCAELİ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN