Valilik Korosundan Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti

Valilik Korosundan Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valiliği Türk Müziği Korosu Başkanı Ahmet Balkaya ve yönetimini makamında ağırladı

Kocaeli Valiliği Türk Müziği Korosu ekibi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Geleneksel sanatlar içinde hat, ebru, tezhip ve minyatürün çok önemli yer tuttuğunu ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hayat anlayışımızı en güzel bu sanatlar ifade eder. Her birinde dinginlik süreklilik, sadelik, kuşatıcılık, barış ve disiplin vardır. Her bir eser, kültürümüzün insanlığa önerdiği hayat tarzı ile doludur. Bugün sergilediğiniz eserler, temsil ettiği sanatlar yalnız bizim değil, bizimle aynı kültürel değerleri paylaşan, yüz milyonlarca insanın gönül dilidir” dedi.Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan’ın da eşlik ettiği ziyarette, dünyanın hiçbir yerinde varlığını bu kadar kendine has ve engin bir bakışla tasvir eden başka bir millet olmadığını ifade eden Karaosmanoğlu, “Dünyanın hiçbir yerinde sanatına; aklını, ruhunu, gönlünü böylesine safiyane katan başka bir millet yoktur. Bize ait olan bu sanatlarımızın niteliği, özü taklit edilemez. Unutmayalım, onların varlığı bizimle, bizim varlığımız onlarla devam eder. Biz onları bıraktığımız anda yok olup giderler. Onlar olmadığında biz, var olamayız. Sanat bir beyannamedir demiştim. Bizim beyannamemizin altında sanata ve değerlerimize düşkün sizlerin imzanız vardır. Gelecek nesillerimize bu kültürel mirasımızı ve tüm sanat değerlerimizi en güzel şekilde devretmeyi, onlara bu sanatları sevdirmeyi sizlere nasip etsin” diyerek sözlerini tamamladı.Görüşme karşılıklı yapılan fikir alışverişinin ardından tamamlandı.

KOCAELİ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN