Kadınlara teminatsız 75 bin TL kredi

Kadınlara teminatsız 
75 bin TL kredi

Kendi işinin patronu olmak isteyen kadınlara teminatsız 75 bin lira kredi imkanı sağlayan TEB ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası işbirliğine gitti. TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, kadınlara kolaylık sağladıklarını söyledi.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Avrupa Birliği ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD, European Bank for Reconstruction and Development), Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu sahipliğinde, kadınlara ait ve kadınların yönettiği işletmeleri desteklemek ve kadın girişimciliğini teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği” programı kapsamında, kendi işini kuracak ve işletme sahibi olan kadınlara kredi desteği veriyor. TEB, bu kapsamda kadın patronlara iş hayatında finans desteğine ulaşma konusunda yaşadıkları zorlukları aşmaları için 75 bin TL'ye varan 36 ay vadeli kredi desteği sunuyor.

Yenişafak'ın haberine göre EBRD'nin kadın girişimci, işletme sahibi ve üst düzey yöneticisi kadın olan firmalar için hazırladığı Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı'na 50 milyon Euro kredi desteği sunan TEB, iş dünyasında kadın istihdamının artırılmasına da katkıda bulunmayı amaçlıyor.

50 milyon euro kaynak

Türkiye'nin en fazla kaynak aktarılan ülke konumunda olduğu 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteren ve 64 ülke ile birlikte Avrupa Birliği ve Avrupa Yatırım Bankası'nın sahibi olduğu EBRD'nin iş hayatındaki kadın istihdamını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı kapsamında TEB'in 50 milyon euro kredi kaynağı sağlağını belirten TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz;

“EBRD işbirliğimiz ile kadın girişimcilere, kadın işletme sahiplerine ve kadın üst düzey yöneticiye sahip firmalara işletme sermayesi veya yatırım kredisi ihtiyaçlarının karşılanması için 75 bin liraya varan 36 ay vadeli teminatsız kredi desteği sunuyoruz. Özellikle finansal destek arayışında olup teminat üretmekte zorlanan kadın girişimcilere kolaylık sağlayacağız” dedi. Boz, yıllık cirosu ve aktif büyüklüğü 50 milyon lirayı aşmayan, çalışan sayısı 250'den az firmaların kullanabileceği kredi destek programı kapsamında verilen kredilerle kadınların iş hayatındaki finansal zorlukları aşmalarını sağlamak istediklerini belirtti.

İş kuracaklara finans ve pazar eğitimi veriyor

TEB'in ayrı bir departman kurarak Kadın Bankacılığı hizmeti sunan ilk banka olduğunu belirten Boz, “KOBİ Bankacılığı'nda benimsediğimiz ve bizi sektörde farklılaştıran 'Danışman Banka' anlayışımızı kısa bir süre önce Kadın Bankacılığı'na taşıdık. TEB Kadın Bankacılığı ile başta kadın işletme sahipleri ve KOBİ patronları olmak üzere kendi işini kurmak isteyen kadınlara finans, pazar, eğitim ve networking başta olmak üzere iş hayatının çeşitli alanlarında karşılaştıkları engelleri aşmaları konusunda özel hizmetlerle destek veriyoruz” dedi.

Rekabete katkı sağlayacak

Kadın girişimcilerin finansmana erişmelerinin kolaylaştırılmasına yönelik EBRD işbirliğinin yanı sıra Kredi Garanti Fonu (KGF) ile birlikte de özel bir paket hazırladıklarını ifade eden Boz, “KGF işbirliği kapsamında KOBİ veya işyeri sahibi kadın girişimcilerimize yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlayarak 100 bin liraya varan kredi sunuyoruz. Rekabette güçlenmelerine katkı sağlayacak" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN