Aksinne evlerine rekor başvuru

Aksinne evlerine rekor başvuru

Konya’nın merrkez Meram İlçe Belediyesi öncülüğünde kurulan Aksinne Konut Yapı Kooperatifi için 30 Ekim’de başlayan müracaatlara rekor düzeyde başvuru yapıldı

Meram Belediyesi öncülüğünde kurulan Aksinne Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin 30 Ekim’de başlayan müracaatlarında adeta bir talep patlaması yaşandı, rekor düzeyde başvuru yapıldı. 9 Kasım günü son bulan başvurularda, Meram’ın en merkezi yerlerinden biri olan Aksinne Mahallesinde uygun koşullarla ev sahibi olmak isteyen 3 bin 498 kişi başvuruda bulundu.Aksinne Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin gördüğü ilginin belediyeye olan güvenin bir yansıması olduğunu söyleyen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bu dev projede yer almak için başvuruda bulunan herkese teşekkür etti. Meram’ın en merkezi ve en cazip yerlerinden biri olan 846 konuttan oluşan dev projede, müracaatların daire sayısı katlamasından dolayı 13 Kasım günü noter huzurunda çekiliş yapılacak. Kesin kayıtlar ise 14 Kasım Çarşamba günü. Kooperatifin temeli de 19 Kasım Pazartesi günü atılacak“Aksinne evleri, meram ve Meramlılara hayırlı olsun”Aksinne Evlerinin özellikle orta gelir gurupları için planlandığının altını çizen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, kooperatifin belediye öncülüğünde kurulmasının güven sıkıntısını ortadan kaldırdığını bu nedenle de müracaatlarda rekor bir rakama ulaşıldığını kaydetti. Kooperatif sayesinde hassasiyeti olan vatandaşların faize bulaşmadan rahatlıkla ev sahibi olabilmesinin önünün açıldığını belirten Başkan Fatma Toru, “Aksinne Evleri, dönüşüm çalışmalarımız kapsamında Küçük Aymanas Evleri ile başladığımız süreçte ikinci projemiz. Aksinne Evleri özellikle orta gelir grubundaki vatandaşlarımız için düşünülmüş 846 dairelik dev bir proje. Tamamı 3+1 olan konutlar, 147 metrekare ve 167 metrekare seçenekleri ile satışa sunuluyor. Başvurular 9 Kasım günü son buldu. 3 bin 498 kişi Meram’ın en merkezi yerlerinden biri olan Aksinne Mahallesinde uygun koşullarla ev sahibi olmak için başvuruda bulundu. Talebin çok fazla olması dolayısıyla hak sahipleri, noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirlenecek. Vakit kaybetmeden temelini atacağız. Projede konutlar toplam 14 blok halinde. Ticari alanlarımız ise 5 blok. Ticari alanlarımızda vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu market gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği her ayrıntı düşünüldü. Aksinne’de ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlarımızı şimdiden kutluyor ve her birine, Meram’a, Meramlıya hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

KONYA/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN