Başkan Okka: “Konya, 2017 yılında tarihin en büyük ihracat rakamına ulaştı”

Başkan Okka: “Konya, 2017 yılında tarihin en büyük ihracat rakamına ulaştı”

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Aralık ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

Başkan Okka yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Aralık ayı ihracatının yüzde 10,1 artışla 13 milyar 570 milyon dolar olduğunu belirterek, "Bu, tarihin en yüksek ikinci ihracat rakamıdır. Konya’mızın ise Aralık ayı ihracat rakamı yüzde 27,42 oranında artışla 147 milyon 300 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu da, Konya’nın bugüne kadar aylık gerçekleştirdiği en yüksek ihracattır. 2017’nin genelinde ise Türkiye ihracatı 157,1 milyar dolar olurken, Konya ise yüzde 17,4 oranında artışla Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamı olan 1 milyar 564 milyon dolara ulaşmıştır. Hatırlayacağınız gibi 2017, 15 Temmuz hain girişiminin şokunu atlatma ve yaralarının sarılması çabalarıyla başladı. 2017 Nisan ayında yapılan referandumun ardından Cumhurbaşkanımızın icranın da başında olacağı bir döneme geçilmesi, ardından hükümetin art arda açıkladığı destekler ve iş dünyasının her zamanki yüksek motivasyonu ve olağanüstü çaba ve gayretleriyle, ekonominin ihracat ve büyüme rakamlarında rekorlarla geçilen bir yıl oldu. Bunun yanında uluslararası etkilerle kurların dalgalı seyretmesi, faizlerin önlenemeyen yükselişi, buna bağlı olarak tekrar çift haneli enflasyonun ortaya çıkması da 2017’de iş dünyasını zorlayan faktörler olarak geride kaldı. Ülke ekonomisi için istikrar ve güven ortamı olmazsa olmaz koşuldur. 2018, referandum ve seçimlerin olmadığı, hükümetin de icraata ve reformlara odaklanacağı bir yıl olarak görünüyor. MÜSİAD Konya olarak, 2018’in, geçtiğimiz yıl ihracat ve büyümede yakaladığımız ivmenin süreceği, faizlerin tekrar yatırım yapılabilir seviyeye geleceği, iç ve dış yatırımların artacağı bir yıl olmasını ümit ediyoruz. 2018 yılında MÜSİAD Konya olarak, ülkemizin Büyük Türkiye hedeflerine ulaşması, kalkınması ve refahı için durmadan çalışmaya, istihdamı artırmaya, risk almaya, üretmeye ve ihracata devam edeceğiz. Ülkemizin ve özellik de şehrimizin ekonomisini sırtlayan, üreten, yatırım yapan, dünya pazarlarına açılarak ülkesinin büyümesine katkı sağlayan bütün sanayici ve iş adamlarımızı kutluyorum” dedi.

KONYA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN