Konya’ya yaban hayvanları için rehabilitasyon merkezi planlanıyor

Konya’ya yaban hayvanları için rehabilitasyon merkezi planlanıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü arasında “Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi” kurulmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen protokol, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından imzalandı. Protokole, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner de katıldı. Protokol kapsamında, Selçuk Üniversitesi’ne ait 1189 nolu parsel üzerindeki yaklaşık 5 bin 600 metrekarelik alanda inşası Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilecek olan merkezin adı “Selçuk Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi” olarak kararlaştırıldı. Merkezde, çeşitli nedenlerle yaralanan, doğada hasta veya zayıf düşüp ele geçirilen, çeşitli kişilerce yasa dışı olarak doğadan yakalandığı için el konulan ve doğaya salınana kadar bakılması gereken yaban hayvanları ile taraf olunan uluslararası sözleşmeler gereğince, gümrüklerde ve kaçak olarak yurda giriş yaptırıldığı için el konulan, sirk ve benzeri amaçlarla geçici olarak ithal edilip yeniden ihraç edilmeyen yaban hayvanlarının tedavi, bakım ve rehabilitasyonu yapılacak. Protokolde, Merkezin, Üniversite tarafından gerçekleştirilecek görev ve sorumluluklarının Veteriner Fakültesi tarafından yürütüleceği belirtildi.

KONYA/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN