Galata Kulesi'nin manzarasını bozan direk hakkında açıklama

Galata Kulesi'nin manzarasını bozan direk hakkında açıklama

İstanbul'un gözde mekanlarından Galata Kulesi'nin önüne dikilen KGYS direği itiraza neden oldu. Manzarayı bozduğu yönünde gelen eleştiriler sonrası İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Yılmaz bir açıklama yaparak direğin başka yere taşınacağını belirtti.

İstanbul'un en fazla turist ağırlayan ve muhteşem karelere konuk olan Galata Kulesi'nin önüne denetleme kamerasının olduğu bir direk yapıldı. Fotoğraf çekimlerinde kötü görüntüye neden olan direğe sosyal medya kullanıcılarının tepkileri ise gecikmedi.

İTİRAZLAR SONRASI AÇIKLAMA GELDİ

Birçok kullanıcı direğin fotoğraflarda çıktığını ve karelere yansıdığını belirterek kaldırılmasını istedi. Çirkin İstanbul adlı Twitter kullanıcısına yanıt veren İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, direğin kaldırılacağını duyurdu.

untitled-1-copy.jpg

'BAŞKA BİR YERE TAŞINACAK'

Açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi:

"Galata Kulemizin önündeki bu MOBESE kamerasının, aynı amaca hizmet edecek şekilde, başka bir yere taşınmasına karar vererek kulemizin manzarasının da korunmasına özen gösteren İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya'ya ve kültürel mirasımıza sahip çıkan herkese teşekkür ederiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN