Ödülleri bir ‘Acemi’ süpürdü

Ödülleri bir  ‘Acemi’ süpürdü

Beyazperdenin prestijli organizasyonlarından Tribeca Film Festivali’nde kazananlar belli oldu. Hadaway’in ilk uzun metrajı The Novice (Acemi), ‘En İyi Film’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Sinematografi’ ödüllerini kazandı. Uluslararası Yarışma Kategorisi’nde ise eski bir güreş şampiyonu üzerinden ABD’deki Gürcülerin yaşamına odaklanan ‘Brighton 4th’ üç dalda ödüle layık görüldü.

SALİHA SULTAN | KARAR

20’nci Tribeca Film Festivali’nin ödülleri sahiplerini buldu. Ulusal yarışmada yıllarca Quentin Tarantino gibi ünlü yönetmenlerle çalışan Lauren Hadaway’in ilk uzun metrajı ‘The Novice’ (Acemi) ‘En İyi Film’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Sinematografi’ ödüllerinin sahibi oldu.

Uluslararası Yarışma Kategorisi’nde ise Levan Koguashvili’nin yönettiği, eski bir güreş şampiyonu üzerinden ABD’deki Gürcülerin yaşamına odaklanan ‘Brighton 4th’ ‘En İyi Film’, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ve ‘En İyi Senaryo’ ödüllerini kazandı.

Sinema dünyasının prestijli ödüllerinden Tribeca Film Festivali ‘nin ABD Yarışma Kategorisinde ödül alan yapımlar açıklandı. Pandemiye rağmen fiziki etkinliklerle süren festivalde, ‘The Novice’, ‘Brighton 4th’ ve ‘Ascension’ yapımları öne çıktı. Festivalin Ulusal Yarışma kategorisinde, yıllarca Quentin Tarantino ve Damien Chazelle gibi ünlü yönetmenlerle çalışan Lauren Hadaway’in ilk uzun metrajı ‘The Novice’ (Acemi) ‘En İyi Film’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Sinematografi’ ödüllerinin sahibi oldu.

‘Evdeki Düşman’ filminde ürpertici kız olarak tanınan Isabelle Fuhrman’ın başrolde olduğu film, okulunun kürek takımına katılan ve takımda yükselebilmek için hem fiziksel hem de psikolojik anlamda zorlu bir mücadele veren bir üniversite birinci sınıf öğrencisinin gerilimli hikayesini beyazperdeye taşıyor. Galasını festivalde yapan filmin yönetmeni Hadaway ise, geleceği parlak bir yönetmen olarak görülüyor.

Uluslararası Yarışma Kategorisi’nde ise Levan Koguashvili’nin yönettiği ‘Brighton 4th’ öne çıktı. Kategoride ‘En İyi Film Ödülü’nün sahibi olan film aynı zamanda başroldeki Levan Tediashvili’ye ‘En İyi Erkek Oyuncu’, senaristi Boris Frumin’e ise ‘En İyi Senaryo’ ödüllerini kazandırdı.

Gürcü eski bir güreş şampiyonu olan Kakhi’nin (gençliğinde kendisi de olimpiyat güreşçisi olan Levan Tediashvili) oğlunu ziyaret etmek için Brooklyn’e gidişini anlatan film, Amerika’daki Gürcülerin dünyasını izleyiciye aktarıyor. Bu kategoride öne çıkan bir diğer yapım ise Jessica Kingdon’ın ‘Ascension’ isimli belgeseli oldu.

En İyi Belgesel Ödülü’nün sahibi olan filmin yönetmeni Kingdon aynı zamanda festivalin belgesel kategorisinde ‘En İyi Yeni Yönetmen Ödülü’ne de layık görüldü. Festival boyunca seyirci oylarıyla belirlenen Seyirci Ödülleri’nin kazananları ise önümüzdeki hafta açıklanacak.

TAMAMI CEP TELEFONUYLA ÇEKİLEN BİR ÇİN HALK MASALI

Festivalin ‘En İyi Kısa’ filme verilen Tribeca X Ödülü, Çinli yönetmen Lulu Wang’in, ‘Çin Yeni Yılı-Nian’ adlı kısasına verildi. Tamamı iPhone cep telefonu ile çekilen 12 dakikalık film, geleneksel olarak baş karakteri korkunç bir canavar olarak tasvir eden Çin Yeni Yılı halk masalına alternatif bir bakış sunuyor.

Yönetmen hikayeyi meraklı küçük bir kızın, ormanda yaşayan anlaşılması zor Nian’ı arayarak, onun gerçekten de ailesinin sık sık tanımladığı kadar tehditkar olup olmadığını öğrenmek için bilinmeyene yolculuğunu, korkusuyla yüzleşme hikayesi üzerine kuruyor. Küçük kız yaratığın baştan beri yanlış anlaşıldığını keşfettiğinde ise güçlü bir dostluk gelişecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN