Yeşilçam Sineması’nın yeni adresi AKM

Yeşilçam Sineması’nın  yeni adresi AKM

Beyoğlu’nun simgelerinden, yerli sinema sektörünün 25 yıllık buluşma noktası ‘Yeşilçam Sineması’ 29 Ekim’de açılışı yapılacak olan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’ne taşınıyor. Sinema yeni yerinde tematik gösterimlerin yanı sıra birçok atölye ve söyleşi etkinliğine de ev sahipliği yapacak.

SALİHA SULTAN

Türk sinemasının gözde mekanlarından Yeşilçam Sineması restorasyonu tamamlanan Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) taşınıyor.

Sanatseverleri İstiklal Caddesi’nde ağırlarken yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle geçtiğimiz günlerde perdelerini kapatan salon gösterimlerini artık ‘AKM Yeşilçam Sineması’ olarak sürdürecek. Kültür ve Turizm Bakanlığınca yeniden inşa edilen AKM’nin çatısı altına giren sinemanın yeni salonu son teknoloji imkanlara sahip olacak.

Salonda tematik gösterimler, yönetmen ve oyuncu söyleşileri, kısa ve belgesel film seçkileri ile eğitim ve atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Beyoğlu’nun simgelerinden biri olan ve adı gibi Türk sinemasında bir döneme damga vuran Yeşilçam kültürünü yaşatmayı amaçlayan ‘Yeşilçam Sineması’ 25 yıl boyunca gösterimlerin yanı sıra birçok kısa ve belgesel film festivaline de ev sahipliği yapmıştı.

Sinema alanında faaliyet gösteren dernek, sendika ve meslek birliklerinin sayısız eğitim programının uygulama yeri olan sinemanın bulunduğu bina, ekonomik gerekçelerle otele dönüştürülme kararı alınmasının ardından perde kapatmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeniden inşaa edilen AKM’nin açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda saat 18.00’da yapılacak. Yeşilçam Sineması’nın AKM’ye taşınması ile Beyoğlu’nun kültürel hafızasında bir devir daha kapanacak.

kulturhaberi.jpg

YÖNETMEN REİS ÇELİK KURMUŞTU

İstiklal Caddesi İmam Adnan Sokak’ta misafirlerini ağırlayan ‘Yeşilçam Sineması’, 1989’da Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Reis Çelik tarafından kurulmuştu. 75 koltuklu sinema yıllarca Güven Çelik tarafından işletilmişti. Sık sık kapanma haberleri ile gündeme gelen sinema 2018’de kapılarını Reis Çelik’in oğlu Anıl Çelik tarafından ‘Vault 34 Yeşilçam Sineması’ adıyla yeniden açmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN