Ayçiçeği hasadında son nokta

Ayçiçeği hasadında son nokta

Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde muhtar Yılmaz Türegün tarafından bulunan yöntem, ayçiçeği hasadının en büyük yardımcısı oluyor

Ayçiçeği hasadı sonrası ürünün ayıklanması bu işin en zor tarafı olduğu belirtildi. Köy Muhtarı Yılmaz Türegün tarafından kullanılan ve büyük ilgi gören traktörle ayıklama işi üreticilerinin imdadına yetişti.Muhtar Türegün tarafından, traktörün bir tarafının kriko ile kaldırılması ve gerekli tüm tedbirlerin alınmasından sonra tekerleğin geri viteste boşta döndürülerek elde edilen teker gücü vasıtasıyla ayıklanan ayçiçekler, üreticilerin zamandan tasarruf etmesine neden oluyor.Türegün, yaptığı açıklamada, ’’2 yıldır ayçiçeği ekiyorum. Hasat etmek için traktörle bu şekilde bir fikir ürettim. Gayet güzel oldu. Daha önceden çomakla döverek zorla çıkarıyorduk bu çekirdekleri. Şimdi traktörün tekeriyle yapmak için fikir geliştirdik ve daha güzel oldu. Çekirdeğimizden yemek için köyümüze buyurun’’ dedi. (YD-EFE)

KÜTAHYA/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN