Başkan Halil Başer: Müslümanlar tek yumruk olmalı

Başkan Halil Başer: Müslümanlar tek yumruk olmalı

Kütahya’nın Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, "Müslüman dünyasındaki kardeşlerimizle tek yumruk olup bizim ilk kıblemiz olan Kudüs’e karşı başlatılan bu söylemleri ve bu eylemlerin önüne geçmek için bütün Orta Doğu’da yaşayan ve dünyada yaşayan Müslümanlarla ortak cevap vermemiz gerekir" dedi

Başkan Başer, yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump’ın bu kararının kabul edilemez olduğunu ve bu kararı tanımadıklarını belirterek, “Kudüs bizim kutsalımızdır, biz kutsalımızı eli kanlı katillere bırakmayız, el uzatmalarına izin vermeyiz. Kudüs bizim onurumuzdur, ilk kıblemizdir. Selahaddin Eyyübi’nin rüyası, Kanuni Sultan Süleyman’ın mirası, Abdulhamid Han’ın davası olan Kudüs Müslümanlarındır. Bugün tüm İslam alemi olarak Kudüs’e sahip çıkmak görevimizdir. İsrail’in Kudüs başkentli krallık kurma emellerine izin vermeyeceğiz’’ dediAmerika’nın Kudüs ile ilgili verdiği kararın bölgeyi ateşe atmak olduğunu belirten Başer, ’’"Buna gereken cevabı hep birlikte tüm İslam coğrafyasındaki Müslüman kardeşlerimizle birlikte vermeliyiz. Dünyaya dönüp baktığımız zaman, gözyaşı döken milletlerin Müslüman coğrafyasındaki Araplar, Türkler ve Kürtler olduğunu görüyoruz. Sevinç çığlığı atanların ise İngilizler ve Amerikalılar olduğunu görüyoruz. Bu vesile ile Müslüman dünyasındaki kardeşlerimizle tek vücut olup bizim ilk kıblemiz olan Kudüs’e karşı başlatılan bu söylemleri ve bu eylemlerin önüne geçmek için bütün Orta Doğuda yaşayan ve Dünya’da yaşayan Müslümanlarla ortak cevap vermemiz gerekir" şeklinde konuştu. (YD-EFE)

KÜTAHYA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN