Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nda 12 hafız belgesini aldı

Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nda 12 hafız belgesini aldı

Kütahya Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nda eğitimlerini tamamlayarak, hafızlık diploması almaya hak kazanan 12 öğrenci için tarihi Germiyan Konağı’nda tören düzenlendi

Hafızlık eğitimini tamamlayan Taha Aslan, Fevzi Efe Akkuş, Orhan Kurtul, Fatih Ilgın, Ali Kuşkun, Ali Rıza Burak, Yusuf Yiğit, Ahmet Burak, Halil Karagöz, Ahmet Yılmaz, Ferhat Öksüz ve Muhammed Ali Özbay’ın diplomaları İl Müftü Vekili Veysel Kükrek ve müftülük yetkilileri tarafından takdim edildi.Hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencileri tebrik eden Bölge Yatılı Kur’an Kursu Müdürü Mehmet Oruç, "Kur’an-ı Kerim’in baştan sona bütün surelerini ezberlemek hafızlıktır. Hafızlık çok şerefli bir mertebedir. ’Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir’ Hadis-i Şerif’ine uyularak başlayan hafızlık, Peygamber Efendimiz (SAV) zamanından günümüze kadar devam edegelmiştir. İşte Peygamber (SAV)’in bu güzel tavsiyesine hemen ve sürekli bir şekilde uyulduğu için, İslam aleminin her köşesinde Kur’an’ı ezberleyen hafızların sayısı her geçen gün artmıştır. Hafızlık gerçekten yaşatılması gereken mühim bir müessesedir" diye konuştu.Törende konuşan Kütahya İl Müftü Vekili Veysel Kükrek, Kütahya’nın Türkiye ortalamanın üzerinde hafız yetiştirdiğini kaydetti. Kükrek, "Hafızlık müessesesi, dinimizin kurmuş olduğu en eski müesseselerder birisidir. Devletimiz ve milletimiz işbirliği ile hafızlık müessesesi meyvelerini en güzel bir şekilde vermektedir. Kütahya’da hafızlık çok iyi yer etmiş durumda. Şehrimiz, Türkiye ortalamasının üzerinde hafız yetiştirmektedir. Bizim hedefimiz daha çon sayıda öğrenci yetiştirmek" dedi. (EFE)

KÜTAHYA/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN