Emet Belediyesi kendi elektriğini kendisi üretecek

Emet Belediyesi kendi elektriğini kendisi üretecek

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, belediyenin kuracağı güneş enerjisinden elektrik üretimi projesinin İller Bankasınca onaylandığını belirtti

Başkan Koca, Yörükler Çiftliği mevkiinde 17 bin metre kare arazide 5 bin 845 metrekare alan içerisinde kurulacak 3 bin 600 adet güneş panelinden yılda Bir Milyon 210 bin 410 kilowaat elektrik üretimi planlandığını söyleyerek,”Yaklaşık 10 aydır fizibilite raporları beklenen güneş enerjisi projesi İller Bankasınca onaylandı. Belediyemiz İller Bankası vasıtası ile bu santrali ilçeye kazandıracak. Güneş tarlasının kurulacağı alanda belediyece alt yapı çalışmalarına başlanırken, OEDAŞ’tan alınacak proje lisansının ardından, ihaleye çıkarılacak.Belediyenin elektrik fatura bedelinin aylık 60 bin, yıllık ise 750 bin TL’yi bulduğuna dikkat çeken Koca,” Elektrik faturalarına yapılan yüklü harcamaları Emet halkına hizmete dönüştürmek adına güneş enerjisinden elektrik üretimine geçeceğiz. Yaklaşık 3 milyon TL maliyet ile ilçemizde aylık 1000 megawatt elektirik üretimi yapmak istiyoruz. Bu konuda İller Bankamız ile gerekli etüt çalışmaları yapılarak onay alındı. Yörükler çiftliğimizde kendi elektriğimizi üreterek, hem ülke ekonomimize katkı sağlayacak hem de belediyemizin enerji maliyetlerini karşılayacağız. 17 bin metre kare alanda yaklaşık 3 bin 600 güneş paneli ile aylık 800 ila 1000 megawaat elektrik üretmek için çalışıyoruz. Ayrıca üreterek, tesislerimizin maliyetini de karşılama yöntemlerini değerlendiriyoruz. Bölgemiz güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmek için çok avantajlı konumda. Bu avantajı değerlendirip kendi elektrik enerjimizi üreteceğiz ve belediyemizin enerji tüketim bedelini aşağı seviyelere çekeceğiz. Böylece elektrik enerjisi için harcadığımız miktarı halkımıza yeni hizmetler üretmekte kullanacağız. Amacımız tasarruflarımızı hizmete dönüştürmek” diye konuştu.(EFE)

KÜTAHYA/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN