Emet’te bal üretimi düştü

Emet’te bal üretimi düştü

Kütahya’nın Emet ilçesinde 30 yıldır arıcılık yapan İsmail Elmacı bu yıl bal verimi yönünden son 20 yılın en düşük seviyesini gördük dedi

Dededen ve babadan kalma bir mesleği yaptığını belirten 45 yaşındaki İsmail Elmacı, ’’Geçen yıl 50 kovan arıdan yaklaşık bir ton bal aldım. Bu yıl ise aynı kovanlardan 350 kilogram bal alabildik. Bundaki en büyük etken aşırı yağmurlu bir seneyi geçirmiş olmamız ve arıların çalışma yapamaması oldu. Aşırı yağmurlar çiçekte oluşan poleni arı çalışma yapmadan yere döktü. Bu da üretimde büyük düşüşe sebebiyet verdi. Eğrigöz dağının eteklerinde var olan kovanlarımızda ki balın lezzeti mükemmeldir. Biz şartlar ne olursa olsun arıcılık mesleğimizi, dededen ve babadan gördüğümüz gibi yaşatmaya devam edeceğiz ve Eğrigöz balının lezzetini vatandaşlarımıza tattırmaya devam edeceğiz’’ dedi. (YD-EFE)

KÜTAHYA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN