Emet’te üreticinin yeni umudu ’altın çilek’

Emet’te üreticinin yeni umudu ’altın çilek’

Kütahya’nın Emet ilçesinde, üretici İsmail Elmacı, kilogramını 150 TL’den sattığı ’altın çilek’ ile, aile ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi

Hiç bir masraf yapmadan ürettiği altın çileğin veriminden memnun olduğunu belirten Elmacı, ’’Altın çilek Güney Amerika inka eriği diye geçer. C VE B vitamini olarak çok yüksek değerlere sahiptir. Gençleştirdiği söylenir. Şeker hastalarının kullanması önerilir. Çok hoş aramosı vardır reçeli çok güzeldir ve ekonomik olarak ta fiyatı çok yüksektir. Piyasa fiyatı şuan 100 ile 150 lira arasındadır. Emet’te gençlerimiz, emeklilerimiz yada ben ne yapabilirim diyen vatandaşlarımız bu ürünü üretebilir. Emet iklimine uygun bir ürün. Serada üretilirse çok daha iyi verim alınabilir. Yüksek dönümlerde yapıldığında bu işle herkes evini rahatlıkla ekonomik açıdan geçindirebilir. 1 dönümde 300 kilogram ürün alınabiliyor. Bunun maddi karşılığı senelik 120 bin TL’ye kadar çıkabiliyor’’ diye konuştu.

KÜTAHYA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN