Hisarcıklı avcıların tavşan tiriti keyfi

Hisarcıklı avcıların tavşan tiriti keyfi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde tavşan avı sezonunun açılmasıyla avcılar ilk çıktıkları avda vurdukları iki tavşanı tirit yaparak birlikte tükettiler

Her yıl tavşan avı sezonunun açılışında avladıkları tavşanları tirit yaparak yemeği gelenek haline getirdiklerini söyleyen Hisarcık Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Ali Köse,”Bu yıl tavşan avı yasağının kalktığı ilk gün Yenipınar Devlet Avlağında avladığımız iki tavşanın haşlanmış etini küçük parçalara ayırarak kuru yufkanın üzerine dizip, üzerine tavşan etinin suyunu, tereyağı ve sarımsak dökerek yaptığımız tiriti arkadaşlarla hep birlikte yedik. Ayrıca yemek esnasında ağızlarına tüfek saçması geldiğini söyleyen iki avcımıza baklava cezası verdik. Daha sonra ise av muhabbetlerimiz başladı. Avcılarımız arasında birlik ve beraberliği pekiştiren bu tür etkinlikleri sürdürmeyi düşünüyoruz” dedi. (MA-EFE)

KÜTAHYA/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN