Hisarcık’ta Aşure geleneği

Hisarcık’ta Aşure geleneği

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Muharrem ayı süresince evlerde imece usulü pişirilen aşure, komşularla paylaşılarak aşure geleneği yaşatılıyor

Türk mutfağının önemli damak tatları arasında yer alan protein ve vitamin deposu olarak adlandırılan aşure, Muharrem ayında ilçedeki birçok evde imece usulü kazanlarda özenle pişirilerek kaselere konup ev ev dolaşılarak komşulara dağıtılıyor.İlçede evlerde aşure pişirip dağıtma geleneğinin yıllardan beri devam ettiğini söyleyen ev hanımı Ayşe Sarıkaş,”Aşure pişirmesini çocukluğumda annemden öğrendim. Geçen zamanda insanlar ve imkanlar değişti. Ancak aşure pişirme geleneğimiz değişmedi. Her yıl Muharrem ayında az veya çok aşure pişirip komşulara ve tanıdıklara dağıtıyoruz. İnşallah bu güzel geleneği gelecek nesiller devam ettirir” diye konuştu.(MA-EFE)

KÜTAHYA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN