Hisarcık’ta yağmur ve kırağı kiraz üreticisini vurdu

Hisarcık’ta yağmur ve kırağı kiraz üreticisini vurdu

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinin Çatak köyünde, hasat öncesi yaşanan kırağı ve aşırı yağmur nedeniyle Napolyon cinsi kirazda rekoltenin büyük oranda düştüğü bildirildi

İlçenin kiraz deposu konumundaki Çatak Köyünde bu yıl kiraz üreticisi, bahar aylarındaki kırağı ve akabinde aşırı yağmurlar nedeniyle hüsrana uğradı.Yaklaşık 500 kiraz ağacının bulunduğu Çatak köyündeki üreticilerden Mehmet Salman, Napolyon olarak bilinen kirazın bahar aylarında çiçek döneminde meydana gelen kırağı ve akabinde gerçekleşen aşırı yağmurdan zarar görmesi sonucu bu yılki kiraz üretiminde büyük kayıplar yaşandığını söyledi.Salman,”Bu yıl köyümüzde kiraz yok denecek kadar az. Kiraz yağmuru sevmez. Aşırı yağmur mevcut kirazlarda çürüme ve yarılmaya sebep oldu” dedi.(MA-EFE)

KÜTAHYA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN