ASDEP kapsamında göreve başlayan personele hizmetçi eğitim düzenlendi

ASDEP kapsamında göreve başlayan personele hizmetçi eğitim düzenlendi

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde, Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında göreve yeni başlayan 18 personele hizmet içi eğitimi semineri düzenlendi

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde, 18 ASDEP görevlilerine kurumların çalışma ve yönetim sistemi ile ilgili bilgi verildi. Söz konusu hizmet içi eğitim ile ASDEP görevlilerine, engelli ve yaşlıların sorunları ve verilen hizmetler, sosyal ekonomik destek kapsamında verilen hizmetler, çocuk hizmetleri, evlat edinme ve koruyucu aile, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu, kreş hizmetleri, kadına yönelik şiddet neden ve sonuçları, bağımlılık türleri ve tedavi yöntemleri, ASDEP kapsamında aile ile görüşme yöntem ve teknikleri, şehit yakınları ve gazilerimize verilen haklar, çağrı merkezleri çalışma esasları, sosyal yardım mevzuatı, dinin sosyal yardımlaşmadaki rolü, jandarma güvenlik bölgesi ve halkla ilişkiler, emniyet çocuk şubesi çalışmaları, adalet sistemi ve hukuki yardım, koruyucu ve önleyici tedbirler, suç olgusu neden ve sonuçları sosyal belediyecilik ve örnek sosyal hizmet uygulamaları, stres ve başa çıkma yöntemleri anlatılacak.Hizmet içi eğitim programında konuşan Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürü Rasim Bulut, "Kurumumuz, devletin şefkat elidir. Sizlerle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşacak ve onların zor zamanlarında her zaman yanında olacağız. Yeni görevinizin sizlere ve ailenize hayırlı olmasını diliyorum. Bu eğitimlerin de faydalı olması temennisiyle tüm çalışma arkadaşlarıma ailemize hoş geldiniz diyorum" diye konuştu.

MALATYA/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN