‘Beylerderesi Şehir parkı’ projesi çalışmaları sürüyor

‘Beylerderesi Şehir parkı’ projesi çalışmaları sürüyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, ‘Beylerderesi Şehir Parkı’ projesinin uygulanacağı Beylerderesi Baraj Göletinin etrafındaki alanda incelemelerde bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanlığının destekleriyle Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğünün ortak yürüttüğü ‘Beylerderesi Şehir Parkı’ projesinin resmi protokolü Yeşilyurt Belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında geçtiğimiz günlerde imzalanmıştı. Protokolün ardından Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Orman Bölge Müdürü Ziya Polat park alanında incelemelerde bulundular. Burada konuşan Başkan Polat, bütün aşamalarını yakından takip ettikleri Beylerderesi Şehir Parkı projesinin, Türkiye’de örnek ilçe hüviyetine ulaşma hedefine ulaşma noktasında attıkları en ciddi adım olduğunu dile getirdi. Yeşilyurt Belediyesinin hem gündelik sorunlara kalıcı çözümler bulmaya hem de geleceğe dönük büyük yatırımlara önem verdiğini dile getiren Polat, “DSİ’nin Beylerderesine yapacağı baraj göletinin etrafındaki alana “Beylerderesi Şehir Parkı” projesini hayata geçirmek için titiz bir çalışma yürütüyoruz. Orman Bölge Müdürümüz ve diğer yetkililerle birlikte projenin uygulanacağı alanda incelemelerde bulunup fikir alış verişinde bulunduk. 450 dönümlük baraj alanı dışında 800 dönümlük araziden oluşan toplam bin 250 dönümlük alan var. 800 dönümlük alanda rekreasyon alanı olacak şekilde projelendirip hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Bu bölgemizde bir yandan DSİ çalışırken, diğer taraftan Orman Bölge Müdürlüğümüz, Malatya Orman İşletme Müdürlüğümüzle birlikte yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğüyle birlikte yapılan barajın çevresindeki rekreasyon ve ağaçlandırma alanıyla ilgili çalışmalarımız tam gaz devam ederken, bundan sonra da çalışmalarımız hız kesmeden sürecektir” dedi.Beyler deresindeki Gölet ve Şehir Parkı projesiyle ilgili çalışmaların yoğun bir çalışmayla devam ettiğini ifade eden Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ise, “Beylerderesinde devam eden çalışmaları Yeşilyurt Belediye Başkanımız ve ekibi çok yakından takip ediyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum. Bakanlık ve Orman Bölge Müdürlüğü olarak ta burayla ilgili süreci yakından takip ediyoruz” diye konuştu. 2018 yılının ilkbaharında bölgedeki ağaçların yetişeceğini ve aynı zamanda barajın da suyunun yüksekliğinin gözler önüne serilmiş olacağını kaydeden Polat, “Burası her yönüyle çok güzel bir rekreasyon alanı olarak milletimizin hizmetine sunulacak. Malatya’nın yaşam standardını daha iyi bir seviyeye çıkmasına katkı sunacak gölet ve projeyle ilgili sürece ciddi emek sarf eden başta Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat olmak üzere ekibine ve Orman İşletme Müdürlüğümüzdeki değerli mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.İnceleme gezisinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Yaşar Kanatucu ile Orman İşletme Müdürlüğü Yetkilileri de hazır bulundu.

MALATYA/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN