CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da 2 gün önce 20 askerin karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayeti ile hastaneye kaldırılmasına değinerek, konuyla ilgili net bir açıklama yapılmasını istedi

Malatya’da 2 gün önce 20 askeri personelin karın ağrısı, mide bulantısı, kusma şikayeti ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine başvurmasıyla ilgili yankılar sürüyor.Son olarak konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Manisa’da yaşanan olaydan ders alınması gerektiğini ifade ederek, "Şayet şehrin tamamını ilgilendiren bir sorun var ise yetkililerin gerçekleri halktan gizlemesi yeni ve daha büyük sorunlara davetiye çıkarabilir. Valilik tarafından dün yapılan açıklamada askerlerde gıda zehirlenmesi olmadığı bildirildi. MASKİ de 20 Temmuz’da yaptığı açıklamayla ‘suyumuz temiz’ demişti. Madem her şey normal de 3 ayrı askeri birlikte 20 asker aynı anda nasıl hastanelik oluyor? Bunu anlamak mümkün değil" şeklinde konuştu. Ağbaba, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği TBMM’ye soru önergesi verdiğini kaydetti. Cankli, "Malatya’da vatani görevlerini yapan askerlerin hastaneye kaldırılmalarının sebebi nedir? Farklı birliklerde bulunan askerlerin aynı anda rahatsızlanmaları yenilen yemek veya içilen sudan kaynaklı bir sorun olduğu şüphesini uyandırmaktadır. Askerlerin yedikleri yemek veya içtikleri su ile ilgili analiz yapılmış mıdır? Bahse konu askeri birliklerde içme suyunun çeşmeden temin edildiği, sudan kaynaklı bir enfeksiyon sorununun olabileceği iddiaları doğru mudur? Malatya Büyükşehir Belediyesinden içme suyu ile ilgili bir görüş alınması düşünülmekte midir? Askeri birliklerin yemekhanelerinin özel sektöre devredilmesinin ardından sık sık karşılaşılan asker zehirlenmeleri Türkiye’nin gündemine oturmuş durumdadır. Manisa’da 1 Mehmetçiğin vefat etmesi, yüzlerce askerin defalarca zehirlenmesinin ardından birliklerde yemekhane işleten firmaların denetimlerinin artırılması düşünülmekte midir?” sorularını yönelttiğini söyledi.

MALATYA/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN