MASKİ 4 yılda 226 km kanal temizledi

MASKİ 4 yılda 226 km kanal temizledi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü şehrin kanalizasyon hatlarını kanal görüntüleme robotu ile inceleme çalışmalarına devam ediyor

Bu kapsamda 4 yılda 226 kilometre hat temizlemesi ve görüntülemesi yapıldı.

Malatya halkının daha sağlıklı ve modern bir şehirde yaşayabilmesi için çalışan MASKİ, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şehrin içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını tamamen yenilemek için kuruluşundan beri aktif olarak çalışıyor. Altyapı çalışmaları yaparken teknolojiyi de yakından takip ediyor. Kanalizasyon altyapısının izlenmesi ve temizlenmesi konusunda bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, "Kanal görüntüleme robotu ile kanalizasyon altyapısını izliyoruz. Bu izleme ile, kanal içindeki tıkanmalar, abone bağlantısındaki arızalar, muayene ve parsel bacası tıkanmalarını görüntülü olarak tespit ediyoruz. Arızaya anında müdahale ediyor, kısa sürede onarıyoruz. Kurulduğumuz günden beri yaptığımız çalışmalar sonucunda; kanal görüntüleme robotu ve kombine kanal açma aracı ile toplamda 226 kilometre kanal temizleme ve görüntüleme çalışması gerçekleştirdik. Bu sistemle hatlarda meydana gelen tıkanmaları, hattın tamamına müdahale etmeden sadece arıza olan bölgeye müdahale ederek onarıyoruz. Böylece zamandan ve maliyetten kazanç sağlıyoruz. Kanal görüntüleme ve temizleme ekibimiz şehir genelinde çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.

MALATYA/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN