Başkan Ergün: "Bölgesel ısıtmada gelir 20 milyon TL, yatırım 138 milyon TL"

Başkan Ergün: "Bölgesel ısıtmada gelir 20 milyon TL, yatırım 138 milyon TL"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma Bölgesel Isıtma Sistemleri’ne toplam 138 milyon 390 bin lira yatırım yaptıklarını, bunun yalnızca 20 milyon TL’sinin Manisa Büyükşehir Belediyesine gelir olarak döndüğünü kaydetti

MASKİ Genel Müdürlüğü Olağanüstü Genel Kurulu’nda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma Bölgesel Isıtma Sistemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Kamil Öz’ün Büyükşehir Belediyesi Gelir Tarifelerine ret oyu vermeleriyle ilgili açıklamalarına yanıt veren Başkan Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılından bu yana yalnızca Soma Bölgesel Isıtma Sistemleri’ne 138 milyon 390 bin lira yatırım yaptı. Bunun da 111 milyon lirasını ödedi. Bu rakamları burada ilk defa açıklıyorum. Şu 2-2,5 senedir Manisa Büyükşehir Belediyesi, oradaki abone bedelleri de dahil olmak üzere 220’lerden 7 binlere ulaşan abonelerimizden ısı bedeli olarak 3 milyon 867 bin 838 lira ve geriye kalan 16 milyon 132 bin 161 TL ‘si güvence, depozito bedeli ve abonelik bedelleri olmak üzere toplam 20 milyon lira tahsil edilmiştir. Geçen 2,5 senede BIS’ten tahsil ettiğimiz bedel bu” dedi. Bölgesel Isıtma Sistemlerinin kurulması için kullanılan malzemelerin çoğunlukla ithal malzemeler olduğuna da değinen Başkan Ergün, “Şu anda yapmış olduğumuz yatırım, 7 bin aboneden 15 bin aboneye 8 bin esanjörü daha apartmanlara takmak istersek, 37 milyon 500 bin lira daha yatırım yapılması gerekiyor. Yıllık uygulamak istediğimiz 1 Kuruş’luk zammın yıllık getirisi ise 2 milyon lira. 138 milyon lira yatırım yapmışız, 20 milyon lirası geri dönmüş, 2 milyon yıllık gelir getirecek olan zammı tartışıyoruz. Biz yatırımımızı yaptık, Soma’mıza helali hoş olsun. Kaldı ki, 2015 yılından beri bu meclisten zam çıkmadı. Çünkü böyle bir talebimiz olmadı. Ancak bahsettiğimiz esanjörler Avrupa’dan geliyor. Dolar ve Avro ile satılıyor bunlar. Yapılan çelik borular veya yapılan yatırımlar hep Avro, Dolar bazında alınıyor” diye konuştu.Yapılması planlanan 1 Kuruş’luk zamma karşı çıkılmasına anlam veremediğini ifade eden Başkan Ergün, “Eğer 1 Kuruş’luk zamma karşı çıkılıyorsa, konuşulmasına gerek yok. Ben rakamlarla her zaman karşınıza çıkarım. Yıl yıl, kaç para ve ne yapmışız gibi sorularınıza yanıtlar içeren bir dosya hazırladık ve bunu sizlere vereceğim. Bu saydığım nedenlerle bunların komisyonda yeniden görüşülmesini ve komisyonda alınan kararın buraya geldiğinde değişmemesi gerektiğini belirttim” ifadelerini kullandı.

MANİSA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN