Manisa’da 3 yeni muhtarlık binası açıldı

Manisa’da 3 yeni muhtarlık binası açıldı

Şehzadeler Belediyesi tarafından yapımı yeni tamamlanan Arda, Akıncılar ve Kaynak Mahalle Muhtarlık binasının açılışının gerçekleştirdi

Şehzadeler Belediyesi 19 Ekim Muhtarlar Gününde yapımı tamamlanan 3 Mahalle Muhtarlık binasının açılışının gerçekleştirdi. Arda, Akıncılar ve Dere mahallelerinin muhtarları yapımı tamamlanan yeni binalarında vatandaşlara kolaylıkla hizmet verecek. Açılış töreninde konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, muhtarların vatandaş ile kurumlar arasında önemli bir köprü görevi gördüğünü belirterek, "Seçildiğimiz günden beri biz 65 mahallemizin muhtarları ile birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz onlar bizim mahallelerde ki gören gözümüz, işiten kulağımızdır. Sokaklarda ki problemleri öncelikli olarak onlar haberdar ediyorlar ve birlikte yaşayıp, havasını soluduğumuz ve suyunu içtiğimiz şehrimize hep birlikte hizmet ediyoruz. İnşallah bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde Şehzadelerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar 9 mahallemize sıfırdan muhtarlık binaları yaptık. Bugün açılışını yaptığımız Arda Mahallesi Muhtarlık binamız, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenilerek yapılmıştır ve Şehzadelerimizin tarihsel dokusuna uygundur. Yeni yapmış olduğumuz bu 9 muhtarlık binamızı 325 bin TL’lik bir bedelle yaptık. Bunun yanı sıra 20 mahallemizde ki Muhtarlık binalarımızın da onarımlarını gerçekleştirdik. Göreve geldiğimiz ilk senen Mahalle Muhtarlarımıza teknolojik destekte bulunduk. 65 Mahalle Muhtarımıza 70 bin TL’lik bilgisayar ve yazıcı teslim ettik. Muhtarlarımızı Tarım Fuarları ve Kültür gezilerine gönderdik. Bütün muhtarlarımızın her türlü sıkıntısında yanlarında olduk. Bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz günden bu zaman kadar sadece fiziki mekânlarla ilgili 500 Bin TL’lik bir harcama gerçekleştirdik. Bugün burada Arda Mahallemize de bir müjdemizi vermek istiyorum. Molla Şaban parkımızın projesi bitti ihalesine çıkacağız. En kısa sürede de inşallah Molla Şaban Parkımızı güzelleştirerek halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.Açılışa katılan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, "Fiziken küçük ancak bizler açısından çok önemli olan yerel yönetimlerin birbirini çok iyi anlamasının sonu bu bina yapılmış oldu. Muhtarlarımız şüphesiz ki mesai mefhumu gözetmeksizin mahallenin her hangi bir yerinde hizmetlerini yapacaklardır. Böylesine estetik bir binada Mahalle sakinlerimiz Muhtarımız ile bir araya gelerek sorunlarını anlatma imkânı bulacaklar ve hizmet alacaklar. Böylesine anlamlı bir günde Şehzadeler ilçemize kazandırılan 3 adet muhtarlık binasının Şehzadelerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.Açılış törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Emniyet Müdür Fevzi Bilgiç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MANİSA/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN