Sarıgöl’de bir yanda hasat bir yanda budama

Sarıgöl’de bir yanda hasat bir yanda budama

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde örtü altında bekletilen üzümlerin kesimi devam ederken, hasadı tamamlanan bağlarda budama çalışmalarına başlandı

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, hasat ve budama çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Ülgen, "Sarıgöl’de örtü altında bulunan üzüm bağlarında kesim çalışmaları devam ediyor. Bunun yanında da kesimleri tamamlanan bağlarda budama çalışmalarına başlandı. 110 bin dekarlık Sultaniye üzüm bağlarında başlatılan budama çalışmaları Mart ayının sonuna kadar devam edecektir. Üzüm bağlarının budanması çok önemli. Üreticilerimiz bağlarını budamadan önce karar vermelidir. Kurutmalık yapacaksa bağ çubuklarını yedi-sekiz adet bırakmalıdır. Yaş olarak değerlendirmek istiyorsa bu kez de bağ çubuklarını 4-5 adet bırakarak yapmalıdır. Zira yaş üzümde az çubukla kaliteli üzüm alınmaktadır. İşlerini ehli kişilere yaptırmak gerek. Bağlarda işler bitmez. Şu an bağlarda tellere bağlanan çubukların ipleri kesilmekte ve örtüler toplanmaktadır" dedi.Sarıgöl’de bağ budama işçiliği için ekiplerin kurulduğunu da aktaran Ülgen, bu yıl bağ budama ücretlerinin 80 ila 90 TL arasında değiştiğini söyledi.

MANİSA/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN