Kızıltepe’de ‘Hayata Destek Noktası’ açıldı

Kızıltepe’de ‘Hayata Destek Noktası’ açıldı

İnsani yardım kuruluşu Hayata Destek Derneği, bireysel koruma ve vaka takibi çalışmaları yürüttüğü Hayata Destek Noktalarına, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir yenisini daha ekledi

Hayata Destek Derneği, Suriyeli nüfusun yoğun olarak yaşadığı Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Hayata Destek Noktası’nın açılışını yaptı. Açılış törenine, Yeşilli Kaymakamı Ömer Bilgin, Hayata Destek Direktörü Sema Genel Karaosmanoğlu, kamu yetkilileri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Merkezin, Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım kuruluşu tarafından finanse edilen faaliyetlerini, Diyarbakır-Mardin Saha Koordinatörü Rukiye Dağhan Çetin yönetimindeki 15 kişilik uzman ekiple sürdüreceği açıklandı.Hayata Destek Direktörü Sema Genel Karaosmanoğlu, “Mardin’de, 14 bin Suriyeliye kışlık yardım ulaştırarak başladığımız insani yardım faaliyetlerine, artık Kızıltepe Hayata Destek Noktamızda devam ediyor. Suriyeli nüfus içerisindeki en kırılgan kesime bireysel koruma faaliyetleriyle destek sağlıyoruz Mardin temsilciliğimizin koordinasyonunda yürüttüğümüz bir diğer önemli etkinlik ise Yeşilli Kaymakamlığı himayesinde yürütülen, kadın istihdamı odaklı geçim kaynağını destekleme projesi. Ayrıca Ekim ayı itibarıyla hayata geçireceğimiz kısa dönemli yardım projesinde, yıl sonuna kadar Mardin bölgesinde bulunan 350 anneye, yeni doğan bebeklerinin temel ihtiyaçlarını içeren bebek bakım setlerini dağıtarak hayata destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.Konuşmaların ardından Hayata Destek Noktası’nın açılışı yapıldı.

MARDİN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN