Mardin’de çiftçilere hindi dağıtıldı

Mardin’de çiftçilere hindi dağıtıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yerel ekonomiyi Güçlendirme Dairesi Başkanlığı ve Mardin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliği ile Mardin Artuklu ilçesine bağlı 5 mahallede “Hindi Palazı Dağıtım Projesi” çerçevesinde hindi palazı dağıtımı gerçekleşti

Artuklu ilçesine bağlı Haydar, Dara, Kumlu, Ambar, Alımlı mahallelerinde 153 çiftçiye kişi başı 50 adet hindi ve 1 adet 50 kilogramlık hindi yemi olmak üzere toplam 7 bin 500 adet hindi palazı ve 153 hindi yemi dağıtımı gerçekleştirildi. Proje kapsamında dağıtılan hindilerin maliyetlerinin yüzde 80’ini Mardin Büyükşehir Belediyesi karşılarken, kalan yüzde 20 ise çiftçiler tarafından karşılanacak. Çalışmalar hakkında bilgi veren Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “İlimizde kırsal mahallelerimizde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çalışmalarımız sürüyor” dedi.Kısa süre içinde birçok projenin hayata geçtiğini anlatan Yaman, “İlimizde her konuda olduğu gibi tarım ve hayvancılık konusunda da aktif bir çalışma sergilemekteyiz. Büyükşehir Belediyemizin imkanları ile ilimizde tarım ve hayvancılığa katkı yapmak için çaba veriyoruz. Bu konuda kısa zaman içinde önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Arıcılık, ipekböcekçiliği, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık ile ilgili çalışmalarımızın yanında hindi dağıtımını da sağladık. Personelimiz 5 kırsal mahallede 7 bin 500 adet hindi palazı dağıtımı yaptı. 50 çiftçimiz bu projeden faydalandı. Bunun yanında hindi yemi dağıtımını da sağladık. Toplamda adeti 50 kilogram olmak üzere 153 çiftçimiz hindi yemi aldı. Bu çalışmada maliyetin yüzde 80 oranını ise Büyükşehir Belediye olarak karşıladık. Çalışmamız vatandaşlarımız tarafından da takdir ile karşılandı. Bu tip çalışmalara ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.

MARDİN/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN