Mardin’de kadınlar tarihi sokaklarda sağlık için yürüdü

Mardin’de kadınlar tarihi sokaklarda sağlık için yürüdü

Mardin’de Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen “Haydi kadınlar, tarih kokan Mardin sokaklarında, sağlık ve sevgiyle yürüyelim” sloganı ile yüzlerce kadın Mardin sokaklarında bir araya geldi

Yüzlerce kadın hoşgörü, sevgi, kardeşlik vurgusu ile bir araya geldiği etkinlik Sabancı Müzesi önünden başlayıp Kasımiye Medresesinde son buldu. Etkinlikte konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, kente huzurun gelmesiyle birlikte güzel şeylerin olmaya devam ettiğini söyledi. Yaman, “Kadınlarımızın yaptığı sağlık yürüyüşü yaşanan güzelliklere en güzel örnektir” dedi.Yürüyüşe Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın eşi Avukat Gülseren Yaman, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi Daire Başkanı Uz. Dr. Mehtap Bingül, kamu kurumlarında çalışan kadın memurlar ve yöneticilerin eşleri ile mahallelerden her yaşta kadın katıldı. Birinci cadde üzerinde yürüyen kadınları esnaflar ve turistler alkışladı. Cumhuriyet alanında müzik yapan sokak çalgıcılarını gören kadınlar zılgıtlar eşliğinde halay çekti.5 kilometrelik yolun sonunda aşure ve kısır ziyafetiSabancı Müzesinden, Kasımiye Medresesine kadar olan 5 kilometrelik yolu yürüyen kadınlar bir sürpriz ile karşılaştı. Kasımiye Medresesinde kadınları Vali Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Milli Eğitim İl Müdürü Yakup Sarı, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve kamu kuruluş müdürleri karşıladı. Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürüyüşe katılan kadınlara, çorba, aşure ve kısır ziyafeti çekildi. Yürüyüşe katılan kadınlar, “Mardin ilk defa böyle bir etkinlik yapılıyor. 5 Kilometrelik yolu nasıl yürüdük farkına varmadık. Esnafın ve mahalle halkının tezahüratı yorgunluğumuz giderdi. Valimize, eşi Gülseren hanıma ve yürüyüşü düzenleyen Mehtap hanıma teşekkür ediyoruz. Kadınların en fazla sevdiği kısır ve aşure ziyafeti sürpriz oldu” diye konuştu.Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın eşi Avukat Gülseren Yaman da yürüyüşü, “Kadınların dayanışması” olarak değerlendirdi. Vali eşi Yaman, “Tarih Kokan Mardin Sokaklarında, Sağlık ve Sevgiyle Yürüyelim sloganı yürüyüşümüzün amacını çok güzel anlatıyor. Çalışan ve mahalle kadınlarıyla birlikte yürüdük. Yürüyüşümüzün sonunda kısır ve aşure ziyafetinde buluştuk. Keyif aldık, her şey çok güzeldi. Emeği geçenlere ve yürüyüşe katılanlara teşekkür ediyorum “ dedi.Huzurun etkisiYürüyüşün sonunda Vali Yaman, “İlimizde bu tür etkinlikler ile güzellikler katıyoruz” dedi. Kentte sağlanan huzur ile Mardin’de olumlu gelişmelerin yaşandığını söyleyen Yaman, “Bugün ilimizde kadınlarımız sağlık konusunda önemli bir vurgu yaptılar. Tarihi Mardin sokaklarında yaptıkları yürüyüş ile sağlık konusuna dikkat çeken kadınlarımız, Mardin’imizin tarih kokan sokaklarına renk kattılar. Bu tür etkinlikler yaşanan huzurun olumlu katkılarıdır” diye konuştu.

MARDİN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN