Mardin’de yaralanan köpekler İstanbul’da tedavi edilecek

Mardin’de yaralanan köpekler İstanbul’da tedavi edilecek

Mardin’de trafik kazalarında yaralanan iki köpeğe, Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) ve hayvan severler sahip çıktı

Köpeklerin tedavileri için İstanbul’a gönderileceği belirtildi.Mardin’de trafik kazalarında biri arka bacakları tamamen kopan, diğeri ise ön bacakları kırılan ve açık yaraları bulunan köpeklere, SOHAYKO ve hayvan severler sahip çıktı. SOHAYKO Başkanı Elçin Yasin Yılmaz, köpeklerin tedavilerinin tam donanımlı veteriner klinikleri ve fakültede yapılmak üzere İstanbul’a gönderileceğini belirtti. Yılmaz, “Köpeklerin ihbarı sosyal medya üzerinden derneğimize geldikten hemen sonra Mardin Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Nurettin Bozdağ’dan gerekli bilgileri aldık. Barınağa yaralı olarak gelen köpeklere Mardin Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde gerekli ilk müdahaleler yapılmış ancak kapsamlı ve donanımlı ekipman olmadığı için köpeklerin daha kapsamlı bir klinikte tedavi görmesi için İstanbul’da nakline karar verilmiştir. Konunun sosyal medya üzerinde duyulması üzerine vicdan sahibi tüm insanlar bu köpeklerin İstanbul’a gelmesi için seferber oldular” dedi.“Lütfen terk etmesinler”Başkan Yılmaz, Türkiye’nin her yerinde sokak hayvanlarının birer yuvaya ihtiyaçları duyduklarını anlatarak, “Tüm vicdan sahibi insanlara sesleniyoruz, sokaklarda, belediye barınaklarında, dernekler bünyesinde veya bir şekilde tedavisini yaptıran bireysel kişilerde bulunan ve yuva arayan engelli hayvanları lütfen terk etmeyin. Onlara yuvanızı açın” diye konuştu.Yılmaz, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Sağlık İşleri Daire Başkanı Uzman Dr. Saffet Yavuz, Veteriner Hekim Nurettin Bozdağ ve Veteriner İşlerinde görevli Veysel Öğdür ile yaralı köpeklerin İstanbul’a getirilmesi için çaba harcayan hayvan severlere teşekkür ettiklerini de sözlerine ekledi.

MARDİN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN